Майбутні менеджери-управителі з адміністративної діяльності презентували результати тренінгу зі спеціальності

27 листопада 2014 року на факультеті державного управління слухачі магістерської програми в галузі знань «Специфічні категорії» спеціальності «Адміністративний менеджмент» представили результати тренінгу зі спеціальності. Модератором заходу виступив д.е.н., професор, професор кафедри державного і муніципального управління Григорій Монастирський. 

У ході тренінгу слухачі магістратури формують вміння і навички вирішення різноманітних аналітичних та практичних завдань, пов’язаних із виконанням професійних функцій у сфері адміністративної діяльності.

Участь у заході взяли декан факультету державного управління, к.е.н., доцент Олег Іващук та колектив кафедри державного і муніципального управління.

Тренінг зі спеціальності передбачав виконання завдань, які імітують діяльність менеджера з адміністративної діяльності в конкретній організації. Студенти групи АДМ-51 працювали у двох командах. Одна з них змоделювала систему управління та функціонування ПрАТ «Кондитерська фабрика «Ейфорія», друга — презентувала імітаційний проект готельно-розважального комплексу «Пальма-де-Майорка».

В процесі реалізації тренінгу студенти опанували практичні навички управлінської діяльності за такими блоками:

1. Регламентація діяльності організації.

2. Внутрішньоорганізаційне забезпечення діяльності організації.

3. Взаємодія організації із зовнішнім  середовищем.

В ході тренінгу слухачі магістратури оволоділи низкою технік адміністративної діяльності: складання та оформлення проекту установчих та регламентуючих документів організації; розподіл повноважень, обов’язків і відповідальності між структурними підрозділами; робота з документами, що визначають стандарти організації; опрацювання документів, що визначають стандарти організації; робота зі збору, відновлення, поширення та зберігання інформації; опис продуктів діяльності та визначення змісту робіт організації; встановлення послідовності та тривалості необхідних робіт організації; формування плану управління персоналом; розроблення заходів щодо створення соціально-психологічних умов діяльності колективу; формування перспективних планів роботи за визначеними видами та напрямами діяльності.

Використання тренінгових технологій у підготовці сучасних менеджерів — ефективний метод поєднання навчального та практичного компонентів, дієва форма прояву особистих здібностей в умовах командної роботи. Для успішної реалізації цих технологій на факультеті державного управління заплановано створення віртуальної лабораторії адміністративного менеджменту.