» » Старт у доросле життя, або як проходить навчання в «Міжнародному дитячому університеті «OECONOMUS» на базі ННІМЕВ ім. Б.Д. Гаврилишина ТНЕУ

Старт у доросле життя, або як проходить навчання в «Міжнародному дитячому університеті «OECONOMUS» на базі ННІМЕВ ім. Б.Д. Гаврилишина ТНЕУ

Дата: 13-04-2016, 13:32 | Автор:

      Ще з дитинства всі ми маємо мрії про далекі подорожі, успішну кар’єру, процвітаючий бізнес. Формувати основу для перспективного майбутнього потрібно ще з дитячих років. Саме нам дорослим, потрібно допомагати учням ще зі шкільної парти знаходити шляхи досягнення та майбутньої реалізації дитячих мрій. Адже наші діти – це майбутнє наше і нашої держави, і від того, який внесок ми зробимо в їх розвиток, виховання, освіту, таке майбутнє вони і створюватимуть.
      Можливість отримати знання, яких не отримують на звичайних уроках, можливість розвивати логічне мислення та кмітливість, можливість додатково поглиблювати заняття з іноземних мов, можливість удосконалювати комунікабельні і лідерські навики мають слухачі «Міжнародного дитячого університету «OECONOMUS», який функціонує на базі ННІМЕВ ім. Б.Д. Гаврилишина ТНЕУ.
«Діяти локально, а думати глобально» саме цей вислів став лейтмотивом для слухачів четвертої сесії дитячого університету. Такий висновок слухачі факультетів міжнародної економіки і міжнародного туризму зробили на основі пізнавальних презентацій про особливості іноземної туристичної сфери від шанованих гостей-іноземців – Авуаха Блессінга з Ґани та Лодре Бордже з Кот д’Івуару. Слухачі із захопленням слухали про економіку, історію, культуру, традиції, гостинність, туристичний сервіс, екзотичні кулінарні страви африканських країн, які представляли гості зустрічі. Авуах Блессінг щиро запросив всіх присутніх відвідати його країну, та наголосив: «Кожна людина повинна сформувати план свого успіху та наполегливо щоденно працювати. Адже план без дії – це мрійництво, а дія без плану – це невдача!». Неповторність та унікальність економіки Камеруну, з огляду на її географічне розташування на Африканському континенті, представив слухачам представник цієї країни Нсангоу Іаніні Жан Жулес. Лекції на вищезгаданих факультетах проводилися англійською та українською мовами.
      Зрозуміти суть найновіших спеціальностей, які мають високий рейтинг в світі міжнародного менеджменту, маркетингу, бізнесу і шанс відчути чи це та професія, в якій зможуть себе проявити –  отримали слухачі університету. Традиційно слухачі факультету іноземних мов розвивали свої комунікативні навички, а найприємнішим було те, що після занять наймолодші слухачі із величезним захопленням переповідали батькам, чого навчилися за заняттях. Причому, вони вже самі стають поступово наймолодшими викладачами іноземних мов. Вразило усіх те, коли один зі слухачів виніс батькам із занять розмальовку і запитав: « Тато, а який це колір?». Звісно ж, батько відповів: «Червоний». А у відповідь прозвучало: «Daddy say it in English, please». 
     Навчаючись в «Міжнародному дитячому університеті «OECONOMUS» слухачі не тільки здобувають корисні навички та знання, які допоможуть школярам підготуватись до справжнього життя, а й мають можливість познайомитися із кращими студентами ННІМЕВ ім. Б.Д. Гаврилишина, правилами інститутського співжиття та корпоративним стилем інституту, іншими словами, побачити життя інституту з середини у «механізмі» великого серця Тернопільського національного економічного університету.