» » Молодь ЮФ побувала у Господарському суді Тернопільської області

Молодь ЮФ побувала у Господарському суді Тернопільської області

Дата: 6-12-2016, 15:12 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 У перший день зими студенти першого курсу юридичного факультету Тернопільського національного економічного університету під керівництвом викладача Чудик Наталії Олегівни відвідали Господарський суд Тернопільської області.

Зі слова привітань чисельну кількість студентів радо зустрів голова суду Стопник Сергій Григорович.
 
Голова суду коротко розповів про історію розвитку, функції, переваги та специфіку роботи господарських судів. Сергій Григорович підкреслив,  що господарські суди мають великий вплив на економіку країни та формування законності у господарських правовідносинах.

Голова суду окремо зупинився на важливості та відповідальності роботи на посаді судді, а також розповів про свій шлях становлення як судді – від юрисконсульта до голови суду.
 
Наостанок, Сергій Григорович побажав студентам завзяття в навчанні та завжди досягати позитивного результату на ниві юриспруденції.
 
Одразу після вступного слова голови суду, розпочався розгляд справи в режимі відеоконференції. Студенти з великим зацікавленням спостерігали за цим процесом.
 
Опісля, до студентів звернувся керівник аппарату суду Крушельницький Володимир Зеновійович. Володимир Зеновійович зауважив, що існує реальна можливість здійснення мрії простого студента стати суддею. При цьому розповів, що він та багато інших працівників суду є випускниками сааме Тернопільського національного економічного університету, в тому числі й судді.

Керівник аппарату ознайомив майбутніх юристів з штатним розписом, структурою аппарату та наявністю вакантних посад у суді. 
 
Суддя-спікер Гевко Володимир Львович розповів студентам про важливість комунікації суду з громадськістю. 
 
ВолодимирЛьвович роз’яснив студентам, що інститут судді-спікера є новелою для судової влади України, який запроваджено з метою забезпечення відкритості судової системи, комунікації зі ЗМІ та громадськістю, професійного коментування рішень суду або інших питань, тощо.

Володимир Гевко зауважив, що правова держава неможлива без фахових юристів та закликав студентів "гризти граніт науки" для здійснення своїх мрій та зміцнення правових засад в Україні.

Закінчилася зустріч з студентами "екскурсією" приміщенням суду та спільною фото сесією на пам'ять.
 
Атмосфера під час зустрічі була теплою та привітною. Юні світлі обличчя студентів вселили в нас віру та надію на краще майбуття нашої держави.