Вишита калиною земля

Дата: 27-02-2017, 13:00 | Автор: Відділ гуманітарної освіти та виховання

Творчість – це світ навколо нас, це краса, що оточує людину з перших хвилин її земного буття, хвилює і бентежить людську душу, намагається запалити бажання до чогось нового, бо прекрасне завжди народжується в праці.
Піднесений світ краси і фантазії, мистецтво високої естетики, простого і разом з тим мудрого мислення представлені на виставці творчих робіт «Вишита калиною земля», яка відкрилася 23 лютого у виставковій залі ТНЕУ. Розгорнув виставку відділ гуманітарної освіти та виховання нашого вишу. Тут представлені колоритні експозиції чотирьох пір року, які передають українські звичаї, традиції. Творчі роботи виконані у найрізноманітніших видах декоративно-прикладного мистецтва, багато робіт виконані у авторських техніках із застосуванням нетрадиційних матеріалів та сучасних технологій. Це : ляльки-мотанки, квіти, одяг, рушники, прикраси, декупаж, бісероплетіння, аплікація і багато іншого.
Працівники відділу гуманітарної освіти та виховання, студенти, учасники творчих колективів проявили свою фантазію, винахідливість, оригінальність, наснагу, велику любов до декоративного мистецтва, представивши свої роботи на виставці.
Бажаючі можуть переглянути виставку, насолодитися мистецтвом рукотворіння,  поринути у світ прекрасного.
Також у виставковій залі університету можна переглянути графіку художника - ілюстратора Олега Кіналя «Славетні Князі Галицькі-Острозькі».  Це  спільний проект відомого історика Володимира Білінського, Олега Кіналя та видавництва «Навчальна Книга Богдан». Нещодавно дана виставка була представлена на презентації «Благословенне Тернопілля» у місті Києві. Цими днями виставка гостює у нашому університеті.
Ласкаво запрошуємо поціновувачів народного мистецтва!