» » Воркшоп «Фінансове шахрайство: як себе убезпечити в умовах розвитку сучасних технологій?»

Воркшоп «Фінансове шахрайство: як себе убезпечити в умовах розвитку сучасних технологій?»

Дата: 28-02-2017, 13:01 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 24 лютого 2017 р. викладачі та студенти кафедри фінансів імені С.І. Юрія провели серію воркшопів «Фінансове шахрайство: як себе убезпечити в умовах розвитку сучасних технологій?» для учнів Козівської гімназії імені В. Герети, а також загальноосвітніх шкіл І–ІІІ ступенів №1 і №2 м. Козови.
                                     
На початку заходу учні дізналися про найвидатніших шахраїв ХХ ст. – Остапа Бендера – головного героя роману Ільфа та Петрова «Дванадцять стільців», Віктора Ластіга – людини, котра продала Ейфелеву вежу, Френка Ебегнейла – прототипа героя Ді Капріо у фільмі «Злови мене, якщо зможеш» та «безголосого» музичного колективу, шахрайство якого зараз, напевне, вже нікого не здивує – групу Milli Vanilli.
 
Зустріч базувалася на трьох тематичних напрямах: проблеми банкоматного скімінгу, найпопулярніші прийоми телефонного шахрайства та способи виманювання коштів в Інтернеті.
 
Приємно, що атмосфера в аудиторії сприяла жвавому обговоренню тематики воркшопу. Ознайомившись із відео опитуванням, учні дискутували з приводу «що ж таке фінансове шахрайство?», розповідали про особисті випадки «знайомства» з цим явищем, визначили найефективніші способи боротьби з ним.
 
Усі учасники воркшопу погодилися, що причиною зростання фінансового шахрайства в нашій країні є низький рівень фінансової освіченості населення. Шахрайства, які мають місце у сфері фінансів, посягають на найбільш важливі економічні відносини, завдають багатомільйонні збитки національній економіці й добробуту громадян, сповільнюють розвиток підприємницької та інвестиційної діяльності.
 
Тому сьогодні дуже важливо пам’ятати правило: кращий спосіб захистити себе від фінансових шахраїв – бути пильним та відповідальним!