«Стежинами Тарасового слова»

Дата: 10-03-2017, 11:19 | Автор: Відділ гуманітарної освіти та виховання

 Вічна слава Пророчому слову, 
Вічна слава, Тарасе, Тобі! 
 
Дев’ятого березня 2017 року у виставковій залі  Тернопільського національного економічного університету відбувся конкурс на краще декламування поетичних творів Т. Г. Шевченка та творів, присвячених генію України, «Стежинами Тарасового слова».
 
Організаторами конкурсу виступили колектив відділу гуманітарної освіти та виховання та Первинна профспілкова організація студентів ТНЕУ.
 
Конкурс розпочав вокальний ансамбль «Галичанка» (художній керівник Мирослава Бурик), виконавши пісню «Розкажи про Україну».
 
З вступним словом до присутніх звернувся ректор університету, доктор економічних наук, професор Андрій Ігорович Крисоватий, який продекламував фрагменти з поеми «Кавказ» та закликав учасників до осягнення величі Духу і Слова нашого Пророка Кобзаря.
 
У конкурсі взяли участь студенти усіх факультетів, коледжу ТНЕУ.
 
Виступи конкурсантів оцінювало компетентне журі у складі: Білик Надії Іванівни – кандидата історичних наук, доцента кафедри документознавства, інформаційної діяльності та українознавства, Голди Світлани Миколаївни – завідувача читального залу Бібліотеки ТНЕУ ім. Л. Каніщенка, Микули Наталії Кузьмівни – бібліотекаря I-ї категорії Бібліотеки ТНЕУ ім. Л. Каніщенка, Недошитко Ірини Романівни – кандидата історичних наук, доцента кафедри документознавства, інформаційної діяльності та українознавства, Салабчука Бориса Богдановича – завідувача сектору культурно-масової роботи відділу гуманітарної освіти та виховання. Виступи конкурсантів журі оцінювало за такими критеріями: майстерність виконання, актуальність, креативність, оригінальність викладу матеріалу.
 
За участь у конкурсі студенти отримали грамоти, а переможці – дипломи та подарунки від Первинної профспілкової організації студентів ТНЕУ (голова Антон Шевчук) та відділу гуманітарної освіти та виховання (начальник Світлана Миколаївна Сорочинська). Учасників відзначив проректор з науково-педагогічної роботи ТНЕУ Василь Ярославович Брич.
 
За  IІІ місце нагороди отримали:
– Данилюк Дмитро (КЕПІТ);
– Безушко Наталія (ЮФ);
– Чайка Ірина (ЮФ).
 
За ІІ місце:
– Ларва Юлія (ФЕУ);
– Гаврилюк Ярина і Швець Євген (ФОА).
 
За  І місце:
– Капустинський Василь (ЮФ).
 
Дякуємо усім, хто взяв участь у конкурсі читців на краще декламування поетичних творів Т. Г. Шевченка та творів, присвячених генію  України, «Стежинами Тарасового слова».
 
Хай воскресає Пророк нашого народу у благородних помислах і справах своїх нащадків!