Проект «Ректор ТНЕУ – дітям»

Дата: 10-04-2017, 09:52 | Автор: Відділ гуманітарної освіти та виховання

 Творчі колективи відділу гуманітарної освіти та виховання – це гордість не тільки університету, але й усього тернопільського краю. Глядачі щоразу захоплюються чудовими пісенними та танцювальними композиціями виконавців ТНЕУ. Але особлива родзинка університету – це мюзикли, які щороку дарують тернополянам учасники мистецьких колективів вищого навчального закладу в рамках благодійного проекту «Ректор ТНЕУ – дітям».  
 
Упродовж кількох днів, напередодні Вербної неділі,  на головній сцені ТНЕУ відбулася музична вистава Алли Бінцаровської «Про що розповіла бабусина скриня». Видовищна колоритна казка вразила усіх глядачів. Цікавий сюжет, яскраві костюми й декорації, чудова гра акторів, майстерне виконання пісень та танців  – усе це перетворило дійство на справжню феєрію.
 
«Ми не запрошуємо на мюзикл виключно дітей, ми запрошуємо родини, адже наші постановки давно стали виставами для сімейного перегляду, – розповідає автор сценарію та режисер, заступник начальника відділу гуманітарної освіти та виховання ТНЕУ Алла Бінцаровська. – «Як навчитися відрізняти справжню красу від хибної?» – головне питання, яке постає у виставі. А відповідь на нього іноді важко віднайти і дорослому».
 
У мюзиклі задіяно понад 150 виконавців, пісенні композиції майстерно виконують учасники театру пісні «Для тебе», а танцювальні –  студія «ТАНГо денс компані». У головних ролях – учасники театру пісні «Для тебе» Тетяна Шарган, Павло Тютюнник, Ірина Новомлинська, Наталія Цар, Ірина Шевченко , а також Мирослава Бурик, Борис Салабчук та ін.
 
«Щоразу, коли звучить фінальна пісня, я не можу стримати сліз, – ділиться враженнями начальник відділу гуманітарної освіти та виховання Світлана Сорочинська. – Пишаюся тим, що в нашому університеті є багато яскравих творчих особистостей, які присвячують себе великій добрій справі».
 
Музичну виставу «Про що розповіла бабусина скриня» переглянули родини працівників ТНЕУ, школярі міста, діти з особливими потребами, сироти, родини воїнів АТО, діти з малозабезпечених сімей, інші соціальні категорії області.
 
«Ти навчися серцем бачити красу,
Незрівнянну, чисту-чисту, як росу,
Хай життя твого окрилена краса
Величає світлі небеса» –
слова фінальної пісні мюзиклу ще довго звучатимуть у серці кожного, хто торкнувся справжнього дива – дива творчості.