» » У ТНЕУ відбувся День кар’єри ЄС

У ТНЕУ відбувся День кар’єри ЄС

Дата: 26-04-2017, 17:37 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 25 квітня на базі Тернопільського національного економічного університету відбувся День кар’єри ЄС. Зустріч організована Інформаційним центром ЄС ТНЕУ за підтримки Представництва Європейського Союзу в Україні та у співпраці з Центром працевлаштування та зв’язків з випускниками ТНЕУ.
 
Мета заходу – сприяння зайнятості студентів і випускників, формування у них навиків побудови професійної кар’єри, ознайомлення із шляхами та інструментами пошуку роботи, тенденціями на молодіжному ринку праці, налагодження та розширення навчально-наукових напрямів співпраці університету з працедавцями.
 
З вітальним словом до присутніх звернулася координатор Дня європейської кар’єри, координатор проектів Представництва ЄС в Україні – Олександра Рязанцева: «Сьогодні тут зібралися поважні гості, роботодавці, представники установ та організацій – люди, які здійснюють вагомий внесок у розвиток нашої країни. Ми переконані, що чисельність нашої євро-родини з кожним роком зростатиме, а дружні стосунки зміцнюватимуться та поглиблюватимуться».
 
«Адміністрація та професорсько-викладацький колектив Тернопільського національного економічного університету докладають максимум зусиль для того, щоб підтримати усі проекти та ініціативи спрямовані на європейський напрям розвитку як вищого навчального закладу, так і України», – зазначив проректор з науково-педагогічної роботи (міжнародна діяльність), доктор економічних наук, професор Григорій Леонардович Монастирський.
 
Упродовж дня різні підприємства й організації представляли наявні вакансії, а студенти мали чудову нагоду спробувати власні сили, поспілкуватися з працедавцями, написати резюме, дізнатися особливості та специфіку тієї чи іншої роботи. З молоддю спілкувалися представники Тернопільського обласного і міськрайонного центрів зайнятості, «MagneticOne Group», ПП «Самогонна ресторація», медіа корпорації «RIA», Головного управління національної поліції в Тернопільській області, Міжнародної молодіжної організації «AISEC», Розважального клубу «Maxim», компанії «HERE», Тернопільське обласне управління АТ «Ощадбанк», «ПриватБанк», національної мережі магазинів гаджетів «ЖЖУК» та багато інших.
 
«Успіх кожної справи залежить від наполегливої праці, відданості обраній роботі, професійності та ініціативності. Проте слід зазначити, що наша діяльність не була б такою ефективною та злагодженою без чіткої координації дій та підтримки Представництва Європейського Союзу в Україні», – висловила подяку Представництву ЄС в Украні керівник Інформаційного центру Європейського Союзу в ТНЕУ Олена В’ячеславівна Васильків.
 
Цікавими і корисними для студентів і випускників ТНЕУ стали тренінги «Перша робота: що потрібно знати найманому працівнику?», «Правильно складене резюме – перший крок до успіху»; участь у дискусійному клубі; презентації підприємств, установ та організацій;
            
Також усі бажаючі мали нагоду поспілкуватися з роботодавцями під час ярмарки вакансій, плідно попрацювати, обмінятися цікавим досвідом і набути нових навичок та вмінь.