» » «Аудит, економічна експертиза та аналіз у контексті українських реалій»

«Аудит, економічна експертиза та аналіз у контексті українських реалій»

Дата: 28-04-2017, 09:35 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 25 квітня 2017 року колектив кафедри аудиту, ревізії та аналізу організував засідання круглого столу на тему: «Аудит, економічна експертиза та аналіз у контексті українських реалій». Науковий захід приурочений Дню аудитора України.
 
Модераторами зустрічі виступили завідувач кафедри,  доктор економічних наук, професор Дерій В. А. та доктор економічних наук, професор Пушкар М. С.
 
У роботі круглого столу взяли участь докторант, кандидат економічних наук, доцент Семанюк В.З, кандидати економічних наук, доценти Будник Л. А., Бречко О. В., Голяш І. Д., Загородна О. М., Михайлишин Н. П., Романів С. Р., Серединська В. М., кандидат економічних наук, старший викладач Черешнюк О. М. та студенти 2-4 курсів.
 
З цікавими і змістовними доповідями виступили:
 
1. Мачулянська Діана (студентка групи ОКР-21) – «Історія і періодизація аудиту».
2. Чорна Іванна (студентка групи ОКР-21) – «Принципи класифікації аудиторського контролю».
3. Раб Юлія (студентка групи ОКР-41) – «Проблеми та напрямки розвитку аудиту в Україні».
4. Семенова Олена (студентка групи ОКР-41) – «Сучасні тенденції трансформації внутрішнього аудиту».
5. Пушкар Михайло (студент групи ОКР-41) – «Внутрішній аудит в умовах економічних змін».
6. Дзецько Аліна (студентка гр. ОКР-41) – «Аналітичні процедури в аудиті».
7. Домітрак Любов (студентка групи ОКР-21) – «Теоретичні аспекти кадрового аудиту оцінки системи управління персоналом».
8. Петрук Віталій (студент групи ЕТ-31) – «Економічний аналіз та його роль в інформаційному суспільстві».
 
Викладачі і студенти активно дискутували про цінність науки аудит для практичної діяльності; з’ясовували причини недооцінки українським бізнесом  аудиту, економічної експертизи й аналізу і їхніх великих потенційних можливостей; обговорювали перспективи розвитку внутрішнього аудиту, експертизи та аналізу економічної діяльності підприємств (організацій, закладів); висловлювали свої думки щодо підготовки аудиторів, економічних експертів і аналітиків в Україні, а також щодо її стратегічних пріоритетів розвитку  до 2060-2070 років.
 
У травні 2017 року  кафедра аудиту, ревізії та аналізу планує провести черговий круглий стіл з проблем обліку, аудиту  й оподаткування та зустріч з відомою тернопільською поетесою, літературним редактором, членом НСПУ Іриною Дем’яновою. Поетеса читатиме свої вірші про весну та кохання. Викладачі і студенти  зможуть долучитися до такого заходу і прочитати по 1-2 вірші (власні або запозичені із зазначенням авторства) на тематику весни і кохання, а також почути про те, як і коли народжуються поетичні твори, чи знають на пам’ять та вміють читати свої вірші наші поети.