» » Зустріч з головою Аграрної партії України Віталієм Скоциком

Зустріч з головою Аграрної партії України Віталієм Скоциком

Дата: 28-04-2017, 16:30 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 28 квітня 2017 року відбулася зустріч студентів та професорсько-викладацького колективу факультету аграрної економіки та менеджменту ТНЕУ з головою Аграрної партії України, доктором економіки у сфері стратегічного менеджменту, почесним академіком Національної академії аграрних наук України, завідувачем кафедри конярства, кіннозаводства та економіки тваринництва в НУБіП України Віталієм Скоциком, який прочитав лекцію стосовно проблемних питань проведення земельної реформи в Україні.
 
«Головним ресурсом та національним багатством України є земля, яка містить  25% світових чорноземів. Під час того як у державі намагаються маніпулювати земельним ресурсом, вона втрачає свою родючість. Через відсутність ефективної системи контролю за якістю ґрунтів за останні 15 років показник родючості зменшився на 15%», – зазначив Віталій Скоцик.
 
Для проведення ефективної земельної реформи потрібно не тільки вирощувати й  експортувати сировину, а й вміти її переробляти, створювати додаткові робочі місця.
 
До діалогу долучився генеральний директор корпорації «Агропродсервіс» Іван Адамович Чайківський, який  окреслив перспективи розвитку аграрного сектору на прикладі діяльності корпорації.
 
Жваву дискусію викликали питання стосовно виходу українських виробників на зовнішні ринки з більш поглибленою переробкою продукції. Учасники заходу обговорили можливість залучення студентів і науковців факультету до участі у спільних виробничих і наукових проектах, що дасть можливість ознайомитися із діяльністю «Агропродсервіс» та в подальшому практично використовувати знання, отримані під час навчання в Тернопільському національному економічному університеті.
 
Корпорація «Агропродсервіс» зацікавлена у студентах факультету аграрної економіки і менеджменту ТНЕУ та надалі має намір надавати робочі місця для майбутніх випускників.
 
Завдяки таким лекціям студенти вкотре переконалися в актуальності та перспективності своєї спеціальності.