» » Студенти ЮФ побували у Тернопільському міськрайонному суді

Студенти ЮФ побували у Тернопільському міськрайонному суді

Дата: 16-05-2017, 10:37 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Студенти третього курсу юридичного факультету та четвертого курсу КЕПІТ ТНЕУ у супроводі к.ю.н. Оксани Богданівни Гнатів відвідали Тернопільський міськрайонний суд.
 
У ході зустрічі з прес-секретарем Тернопільського міськрайонного суду Гнідаником Андрієм Романовичем, юнаки та дівчата дізналися про форму організації роботи судді під час здійснення правосуддя, технічне оснащення зали судового засідання та його роботу (засобів аудіофіксації, відео конференції тощо); місце, форму одягу та атрибути судді; місце розташування учасників у залі, послідовність виступів та порядок комунікації учасників засідання, умови допуску до участі, форму і порядок звернення до судді, поважну манеру спілкування з суддею та іншими учасниками засідання, приклади виступів учасників процесу, тощо.
З дозволу голови суду студентам провели ознайомлювальну екскурсію у приміщенні суду, під час якої розкрили (концептуально) питання історії його розвитку; розповіли і пояснили зміст функціональної взаємодії між суддями з апаратом суду, суть їхньої роботи; призначення обладнання залів судових засідань та інше.
 
Студентам мали можливість бути присутніми на одноособових судових засіданнях та колегіальному.  
 
Зазначений захід став черговою знаковою подією у рамках заходів, запланованих кафедрою цивільного права і процесу юридичного факультету, а також сприяв утвердженню у свідомості майбутніх дипломованих юристів розуміння високих місії та авторитету судів в Україні.
 
Висловлюємо щиру подяку голові Тернопільського міськрайонного суду Грицаку Роману Михайловичу за надану можливість безпосередньо ознайомити студентів з вищеописаними аспектами роботи судді, суду та сприяння в організації виховного процесу студентів-юристів.