Фотопроект «Портрет солдата»

Дата: 23-05-2017, 16:47 | Автор: Відділ гуманітарної освіти та виховання

 23 травня Україна відзначає День Героїв – свято на честь українських воїнів – борців за волю України. Історія нашого народу знає чимало імен незламних духом героїв, що не шкодували себе і свого життя в боротьбі за державність України.
 
Цього дня ми вшановуємо лицарів Київської Русі, козаків Гетьманської доби, січових стрільців та вояків Армії УНР, УПА, діячів ОУН.
 
Це свято – не лише данина пам’яті героям минувшини, а й день глибокої шани героїв новітніх, які сьогодні віддають свої життя за соборність та незалежність нашої Батьківщини.
 
Цей день є символом незборимості української нації, свято величі духу всіх борців за Незалежність.
 
Ми є свідками творення новітньої історії нашої держави. Сьогодні на знак шани новітніх героїв України, які воювали і продовжують воювати в АТО, у виставковій залі нашого університету за підтримки ректора ТНЕУ А. І. Крисоватого, відбулося урочисте відкриття унікальної виставки – фотопроекту «Портрет солдата». ЇЇ автор – журналіст, фотограф, автор видання «Цензор – нет» Віка Ясинська (м. Київ).
 
Схиливши у глибокій скорботі голови перед усіма загиблими під час кривавих подій на Майдані та в АТО, учасники дійства вшанували їхню світлу пам’ять хвилиною мовчання, запалили свічу пам’яті та поклали квіти до університетської каплички.
 
Усіх присутніх на святі привітали перший проректор ТНЕУ Микола Іванович Шинкарик, заступник міського голови м. Тернополя Леонід Олексійович Бицюра, голова ГО «Об’єднання бойових побратимів» Катерина Михайлівна Бойко.
 
Пісенні композиції «Полинова доля» та «Ми – українці!» виконали солісти народного художнього театру пісні «Для тебе» Тетяна Шарган та Павло Тютюнник.
 
Всі, хто переглянув виставку, змогли пересвідчитися у тому, що кожна з представлених світлин – це окрема доля, окрема історія мужності. У цих портретах так промовисто й багатоголосо звучить тема війни, боротьби, героїзму, любові.
 
Пишаємося тим, що серед воїнів бачимо наших земляків, тернополян, Володимира Малишевського та Валерія Чоботаря.
 
Коли вдивитися уважно в портрети захисників України , то можемо побачити обличчя красномовніше за будь-які підписи. Вони дивляться просто нам в душу, надихають на перемогу, їхні погляди наче промовляють до кожного з нас: ми вистоїмо, ми переможемо!
 
Тож нехай патріотизм і гідність, шляхетність і любов наповнять кожне серце, кожну душу. А фотопроект «Портрет солдата», презентацію якого організували відділ гуманітарної освіти та виховання Тернопільського національного економічного університету та Тернопільська міська рада, змусить усіх нас замислитися про найдорожче – мир і життя заради нього.
 
Ми, українці, повинні знати своїх героїв в обличчя.
 
Виставка діятиме у ТНЕУ впродовж двох тижнів.
 
Слава Україні!
Героям Слава!