» » Якщо хочеш доторкнутись до зірок, то підкори хоча б вершину…

Якщо хочеш доторкнутись до зірок, то підкори хоча б вершину…

Дата: 25-05-2017, 13:56 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Упродовж 19-21 травня 2017 року студенти юридичного факультету мали нагоду побувати в Українських Карпатах. Під час подорожі молодь відвідала місто Яремча (водоспад «Пробій», Музей етнографії і екології, найдовше село в Україні Микуличин довжиною 44 кілометри, водоспад Гук Женецький); Ворохту (арочні залізничні мости (віадуки).
 
20 травня група, очолювана деканом Сергієм Володимировичем Банахом, у складі 60-ти студентів 1-4 курсів та викладачів ЮФ ТНЕУ підкорили найвищу вершину України – гору Говерлу. Упродовж 3-х годин походу густим смерековим лісом та альпійськими луками студенти разом із деканом та викладачами подолали 2061 метр та  встановили на Говерлі прапор факультету. Піднімаючись на вершину, зробили багато цікавих фотографій, поспілкувалися з туристами з різних куточків України.
 
Стоячи на вершині, розумієш, що, незважаючи на ранкову прохолоду і важкий підйом, все це було того варте, адже тільки там бачиш велич Карпат, безкрайність неба та розумієш, що людині багато що зробити під силу.
 
«Для більшості з нас такий похід був першим у житті. Наш маршрут пролягав із турбази «Заросляк» через так звану Говерляну або Малу Говерлу. Цей день запам’ятається для нас на все життя, адже кожна подорож – це відкриття себе нового», – ділиться враженнями студдекан ЮФ Таня Глуха.
 
З-поміж іншого, студенти не забували про прекрасне: милувалися величчю водоспадів, готували обід на природі, пили кришталево чисту воду гірських струмків.
 
Підвечір всі задоволені повернулися на базу, розвели багаття – ділилися враженнями, співали, танцювали і готували вечерю. А також для першокурсників провели квест, під час якого вони зліпили понад 600 вареників.
 
Похід видався на славу!.. Тут ми ще більше потоваришували, відкрилися один одному. Саме під час таких походів приходить усвідомлення того, що разом нам не страшні ніякі труднощі і перешкоди, що разом ми досягнемо бажаних висот!
 
Таким чином спільнота юридичного факультету вже традиційно здійснила колективне сходження на Говерлу, як популяризацію здорового способу життя.