Студенти ФББ побували у Києві

Дата: 29-05-2017, 19:06 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 У четвер, 25 травня 2017 року, учасники та куратори студентського наукового гуртка кафедри банківської справи ФББ «Банківський аналітик» відвідали Національний банк України у м. Київ. Надзвичайно цікавою та пізнавальною виявилася екскурсія у «Музей грошей Національного банку України».
 
Унікальні експозиції яскраво відтворюють історію грошового обігу на теренах українських земель у різні історичні епохи – з давніх-давен до сьогодення. У колекції музею студенти могли простежити історію грошей, починаючи з їх найпримітивніших форм – мушель, наконечників стріл, тощо. Також античні грошові знаки, які існували в грецьких містах-колоніях Північного Причорномор'я, перші монети, що викарбувані в Київській Русі. Тут же представлені середньовічні монети, банкноти Української Народної Республіки, а також гроші радянського періоду і незалежної України. Вражаючими є ювілейні видання монет, присвячені видатним особистостям та приурочені важливим подіям.      
 
Надзвичайно цікавою тематичною розвагою стало карбування монет, адже кожен учасник одержав унікальну можливість власноруч виготовити власну пам’ятну монету.

Екскурсія продовжилася відвідинами найвидатніших місць столиці – Софійського Собору, Михайлівського Золотоверхого монастиря, Майдану Незалежності, Річкового вокзалу, Маріїнського парку, Музею Води,  Андріївського Узвозу. 
 
Годі й говорити, що подорож до столиці залишила спогади не тільки на численних фотокартках, а й у серцях, адже усі отримали неабияке задоволення від поїздки до міста-героя Києва.