» » Учасники гуртка «Цивіліст» підсумували свою роботу за 2016/2017 н.р.

Учасники гуртка «Цивіліст» підсумували свою роботу за 2016/2017 н.р.

Дата: 2-06-2017, 14:22 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 30 травня 2017 року відбулося чергове та підсумкове засідання студентського наукового гуртка «Цивіліст», що функціонує на кафедрі цивільного права і процесу ЮФ ТНЕУ.
                 
Метою засідань було набуття навичок самостійного наукового дослідження, узагальнення та систематизації правового матеріалу, викладу результатів своїх розробок в усному виступі перед слухачами.
 
Студенти, під керівництвом наукового керівника – доцента кафедри О.В. Зигрій, готували доповіді за результатами своїх наукових досліджень, брали участь у семінарах, наукових конференціях (в т.ч. міжнародних), конкурсах наукових робіт, у роботі круглих столів, літніх школах права та інших наукових заходах.
 
За 2016/2017 навчальний рік організовано сім засідань правового гуртка. За підсумками кожного засідання ведеться протокол – секретар ст.гр. ПР-32 Юрій Багрій. Доповіді зберігаються у керівника гуртка для подальшого опублікування.
 
Наприкінці кожного засідання визначається краща доповідь. На останньому засіданні студентами вибрано такі доповіді, які поінформували присутніх про особливості та новели досліджуваного питання, а саме:
 
– «Захист права на відпочинок та риболовлю», ст. гр. ПР-32 Багрій Юрій;
– «Особливості правового режиму земель у межах населених пунктів», ст. гр. ПР-31 Поплавський Назар;
– «Огляд земельної реформи», ст. гр. ПР-32 Лозинська Катерина;
– «Цивільний процес в іноземних державах», ст. гр. ПР-32 Фігун Наталія;
– «Особливості правил дорожнього руху», ст. гр. ПР-32 Андреєва Катерина.
 
Завдяки діяльності студентського наукового гуртка «Цивіліст» студенти мають можливість поглибити свої знання, дослідити та обговорити проблемні аспекти цивільного права та процесу, сімейного, житлового, трудового, екологічного, земельного та аграрного права. Під час засідань гуртка студенти виховують у собі професійні якості, необхідні кожному юристу, а саме вміння виступати перед аудиторією, логічно, послідовно, переконливо і грамотно висловлювати та відстоювати свої думки.