Microsoft Blockchain Intensive!

Дата: 22-06-2017, 10:08 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 9-11 червня в Києві відбулася конференція «Microsoft Blockchain Intensive», в роботі якої взяв участь Яцків В.В., д.т.н., професор кафедри інформаційно-обчислювальних систем і управління факультету комп’ютерних інформаційних технологій ТНЕУ.
 
Microsoft Blockchain Intensive – унікальний захід, націлений на вирішення реальних завдань за допомогою технології Blockchain.
 
Blockchain – це спосіб зберігання даних або цифровий реєстр транзакцій, контрактів. У Blockchain можна зберігати дані про видані кредити, права на власність, свідоцтва про одруження та інше. Першим і найвідомішим прикладом використання технології Blockchain є криптовалюта Bitcoin.
 
Головною відмінністю і перевагою технології Blockchain є те, що даний реєстр не зберігається в одному місці. Він розподілений серед кількох сотень і навіть тисяч комп’ютерів у всьому світі. Будь-який користувач мережі може мати вільний доступ до актуальної версії реєстру, що робить його прозорим абсолютно для всіх учасників.
 
На думку Microsoft, на даний момент Blockchain вважається однією з найперспективніших IT-технологій. Вона допомагає формувати нові бізнес-моделі в різних галузях економіки як для великих компаній, так і для стартапів. Експерти вважають, що Blockchain стане основним чинником цифрової трансформації більшості галузей економіки. Світові аналітичні видання також прогнозують технології велике майбутнє, що йде далеко за межі банкінгу та інтернет платежів.
 
У зв’язку з широкими перспективами застосування технології Blockchain кафедра інформаційно-обчислювальних систем і управління розробляє новий навчальний курс «Технологія блокчейн та криптовалюти», який буде читатися для магістрів спеціальності «Комп’ютерні науки».