» » Міжнародний симпозіум із протидії корупції «IRRESISTIBLE» в Берліні

Міжнародний симпозіум із протидії корупції «IRRESISTIBLE» в Берліні

Дата: 22-06-2017, 10:16 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Упродовж 16-18 червня 2017 р. на запрошення The Federal Agency for Civic Education (Bundeszentrale für politische Bildung / bpb) та Goethe-Institut Ukraine д.е.н., проф. Длугопольський О. В. взяв участь у міжнародному симпозіумі «IRRESISTIBLE? A symposium of the phenomenon of CORRUPTION», що відбувався у Берліні (Німеччина).
 
До участі у симпозіумі було подано понад 800 анкет, натомість запрошення виступити та взяти активну участь у ньому було надіслано 100 учасникам із 39 країн світу, які представляють науку, мас-медіа, бізнес, державний та громадський сектор і чия діяльність прямо чи опосередковано пов’язана із вивченням корупційної поведінки та способів боротьби із корупцією. На паралельних воркшопах учасникам було запропоновано таку тематику: «Корупція та майбутнє ЄС», «Громадянське суспільство як агент антикорупційної боротьби», «Корупція і розвиток: глобальний погляд», «Корупція і медіа», «Боротьба із державною корупцією: агенти, форми, методи», «Як не стати корумпованим?», «Інтернет-суспільство і корупція» тощо.
 
Під час першого дня симпозіуму проф. Длугопольський О. В. взяв активну участь у тренінгу щодо попередження корупційних практик у суспільному секторі економіки та, зокрема, у вищій освіті. Разом із учасниками із Македонії, Грузії, Італії, Вірменії, Казахстану були проведені дебати щодо виявлення найбільш корумпованих сфер діяльності та проаналізовані кращі практики боротьби із цим явищем. 
 
Упродовж другого для симпозіуму відбулася зустріч української делегації із Головою НАБУ Артемом Ситником, обговорені перспективи розвитку антикорупційної діяльності в Україні та подолання тиску груп інтересів. Визначено, що міжнародні організації та громадянське суспільство є чи не єдиними агентами боротьби із політичною корупцією в Україні. Також виступив із доповіддю «Міжнародна корупція як виклик демократії» засновник організації «Transparency International» Пітер Ейган, який наголосив на важливості мобілізації організацій громадянського суспільства та використання холістичного підходу для мінімізації проявів корупції на всіх рівнях.
 
Після завершення симпозіуму учасникам будо запропоновано екскурсійну програму по Берліну та Потсдаму.