» » ТНЕУ: на початку славного шляху

ТНЕУ: на початку славного шляху

Дата: 30-06-2017, 11:45 | Автор: Директор Музею історії ТНЕУ

 30 червня 1966 року видано наказ Міністерства вищої і середньої спеціальної освіти УРСР про відкриття у Тернополі відділення фінансово-економічного факультету Київського інституту народного господарства імені Д.С. Коротченка (ТВ ФЕФ КІНГ). Відділення стало першим навчальним закладом Західної України, який готував висококваліфікованих спеціалістів економічного профілю. Його першочерговим завданням була підготовка кадрів для колгоспів, радгоспів, об’єднань «Сільгосптехніки», а також промисловості, фінустанов та банків регіону. План першого прийому становив 75 студентів за двома спеціальностями: «Фінанси і кредит» та «Бухгалтерський облік».
                                                
Завідувачем Тернопільського відділення КІНГ було призначено кандидата економічних наук Леоніда Олексійовича Каніщенка, який очолив процес формування колективу новоствореного закладу та закладення основи матеріальної бази відділення.
 
Лише через 5 років ТВ КІНГ стане самостійним вищим навчальним закладом фінансово-економічного профілю, одним з чотирьох подібних у СРСР, пройде непростий, але славний 50-річний шлях розвитку до рівня провідного внз, відомого не лише в Україні, але й далеко за її межами.