» » Проректор з міжнародної діяльності ТНЕУ відвідав Республіку Гана

Проректор з міжнародної діяльності ТНЕУ відвідав Республіку Гана

Дата: 12-07-2017, 13:26 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 З четвертого по одинадцяте липня проректор з науково-педагогічної роботи (міжнародна діяльність) Григорій Леонардович Монастирський з робочим візитом перебував у Республіці Гана.Метою цього візиту є налагодження співпраці, реалізація якої сприятиме поступу університетів, держав.
 
За дорученням ректора Тернопільського національного економічного університету, професора А.І. Крисоватого Григорій Леонаддович вручив Почесні відзнаки Вченої ради ТНЕУ найкращим науковцям, підприємцям та громадським діячам Гани. Номінанти одержали дипломи та мантії. До участі у церемонії нагородження долучилися урядовці, дипломати, діячі науки та культури Африки.
 
«Такий вираз сприятиме зростанню іміджу ТНЕУ на африканському континенті та зміцненню україно-ганійських відносин у науково-освітній сфері. Ми маємо долати стереотипи, створені нашими медійниками, які дуже часто показують лише одну, не завжди привабливу, сторону медалі. Африка – різнобарвна і тим прекрасна у своєму різноманітті», – розповідає проректор з науково-педагогічної роботи (міжнародна діяльність) Г. Л. Монастирський.
 
Однією з основних цілей поїздки в Гану є інформування випускників шкіл та коледжів про можливості навчання в українських університетах. Надзвичайно ефективною стала зустріч у державному коледжі міста Агого в провінції Ашанті, де навчається 850 учнів. Особливе зацікавлення у них викликали англомовні та франкомовні програми Тернопільського національного економічного університету.
 
Також Григорій Леонардович мав нагоду зустрітися з керівництвом Міжнародного фонду «Peristrofi» та офісу Короля Ашанті Oтумфуо Осей Туту II в місті Кумасі, Гана. Під час зустрічей було обговорено шляхи активізації співпраці в науково-освітній та культурній сферах, адже ТНЕУ добре відомий в різних країнах світу тим, що готує висококваліфікованих спеціалістів для багатьох держав.
 
Ще одним із завдання візиту була організація робочої зустрічі з Міністром розвитку бізнесу Республіки Гана паном Ibrahim Mohammed Awal, під час якої обговорено можливості підготовки фахівців-економістів в українських університетах та перспективні напрями співпраці представників бізнесу України та Гани.
 
У вихідний день теж було не до відпочинку, адже Григорій Леонардович взяв участь у робочій зустрічі з Gifty Lamptey, яку називають голосом жінок Африки. Вона очолює низку громадських організацій, які борються за права жінок, дітей та соціальну справедливість на африканському континенті. Зокрема з харитативною метою мали нагоду відвідати одну з лікарень міста Кумасі.
 
Цікаво, що під час робочого візиту проректор з науково-педагогічної роботи (міжнародна діяльність) Григорій Леонардович Монастирський мав можливість ознайомитися з багатою палітрою кольорів Африки, відчути тепло душі народу Гани, а також познайомитися з зіркою футболу, капітаном Ганійської національної збірної Asamoah Gyan.
 
«Гана – країна, яка має дуже давню історію, а сьогодні стрімко розвивається в економічній сфері, шукаючи нових партнерів у різних галузях. За дні перебування у Гані я встиг полюбити  щирих людей, які радіють кожному прожитому дню, випромінюють щастя, є природніми, справжніми і добрими. У цій Республіці переплелися сучасність та прадавні африканські традиції», –  ділиться враженнями Григорій Леонардович.
 
 Поїздка стала можливою завдяки організаційному та фінансовому сприянні фірми "Адванта", м. Запоріжжя (директор - Євген Голубов), яка вже тривалий час результативно співпрацює з нашим університетом у сфері залучення іноземних студентів.