» » Тривають військово-польові збори ЦПОЗ ТНЕУ

Тривають військово-польові збори ЦПОЗ ТНЕУ

Дата: 13-07-2017, 17:29 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

Упродовж літнього періоду в Центрі підготовки офіцерів запасу ТНЕУ проходять військово-польові збори. Тринадцятого липня ректор Тернопільського національного економічного університету відвідав полігон ЦПОЗ  та поспілкувався з курсантами.
 
«Слухачі Центру підготовки офіцерів запасу Тернопільського національного економічного університету – це гордість нашого вищого навчального закладу. Навчаючись у Центрі, юнаки та дівчата опановують не тільки теоретичні основи військової справи, а й набувають практичних навиків стрільби і управління вогнем наземної артилерії, тактики підготовки механічних підрозділів, вогневої підготовки, захисту від зброї масового ураження, інженерної підготовки, тактико-спеціальної підготовки артилерійських підрозділів», – розповідає ректор ТНЕУ, доктор економічних наук, професор Андрій Ігорович Крисоватий.
 
Структурний підрозділ функціонує з 1 жовтня 2007 року. У Центрі підготовка офіцерів триває 2 роки. У перший рік навчання студенти вивчають теоретичні основи психології, основи ведення бою, тактичні стратегії управління вогнем  наземної артилерії та основи захисту від зброї масового ураження. Після другого року навчання – військовий збір, де слухачі здобувають практичний досвід ведення бою. Тренування відбувається на полігоні у с. Біла.
 
Понад 150 студентів Тернопільського національного економічного університету, які пройшли дворічний курс навчання у Центрі підготовки офіцерів запасу згодом складуть військову присягу на вірність українському народові.
 
До слова, на даний момент у центрі проходять військову підготовку 12 дівчат, які так само мужньо сприймають усі виклики військової служби не гірше за хлопців.
 
«Наявність жінок з військовими знаннями має не тільки статистичну значущість. Факт надання вищих офіцерських звань військовослужбовцям-жінкам демонструє те, що у них є можливість сходити на вершину військової кар'єри. Численні дослідження переконливо свідчать, що незважаючи на об'єктивну фізичну слабкість у порівнянні із чоловіками, жінки витриваліші, тому при тривалих навантаженнях можуть, наприклад, довше залишатися на дистанції та продовжувати біг», – ділиться враженнями Аліна Мамус, студентка 1-го курсу Центру підготовки офіцерів запасу.
 
Програма підготовки офіцерів запасу спланована таким чином, що упродовж двох років один раз на тиждень студенти займалися за так званим розпорядком військового дня. Під керівництвом провідних викладачів Академії Сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного зі Львова, за плечима у яких чималий досвід на командирських посадах у військових частинах української армії, студенти опановували військову справу. Крім того, активно сприяє навчальному процесу майбутніх офіцерів запасу командування 11-ї Тернопільської окремої гвардійської артилерійської бригади. Зокрема, усі практичні заняття проходять на її навчально-матеріальній базі. Тут студенти мають змогу ознайомитися та вивчити зразки техніки й озброєння, якими оснащені Збройні Сили України.
 
До слова, команда TNEU TV теж відвідала військово-польові збори та поспілкувалися з студентами та викладачами Центру підготовки офіцерів запасу.
 
Україна переживає складні часи, усі разом вболіваємо за мир у нашій державі й хочемо аби молоді офіцери брали до рук зброю лише на тренуваннях. Слава Україні! Героям Слава!