» » У ТНЕУ розпочався новий навчальний рік

У ТНЕУ розпочався новий навчальний рік

Дата: 1-09-2017, 16:00 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Сьогодні бентежний Першовересень вкотре ступив на поріг Тернопільського національного економічного університету. Цей день завше сповнює серця викладачів душевним щемом, обличчя студентів – радістю, погляди батьків – ностальгією і гордістю за власних дітей.
 
Майдан знань вищого навчального закладу зібрав чисельну університетську родину, цікавих першокурсників, професорсько-викладацький колектив, молодь і почесних гостей свята.
 
З теплими словами вітань до присутніх звернувся ректор ТНЕУ, доктор економічних наук, професор Андрій Ігорович Крисоватий: «Сьогодні – день великих надій і очікувань. Ми розпочинаємо 51 навчальний рік – рік цікавих міжнародних проектів, нових студентських ініціатив, інноваційних навчальних втілень. У цей життєвий вихор освітянська родина ТНЕУ ступає з впевненістю, адже є чим пишатися. Ліцензовані й акредитовані нові спеціальності, суттєво покращено і оновлено матеріально-технічну базу університету, відкрито нові міжнародні можливості он-лайн навчання. Нашими викладачами розроблено нові навчальні курси, які суттєво піднімуть якість освіти у напрямі їх наближення до реальних потреб сьогодення. Навчаючись у Тернопільському національному економічному університеті, дорогі першокурсники, Ви матимете нагоду розкрити усі грані своїх здібностей долучившись до наукових, мистецьких, спортивних колективів, які зроблять ваше життя насиченим та цікавим. Покладаючи великі надії на професорсько-викладацький колектив, впевнений, що науковці вищого навчального закладу зуміють розкрити ваші обдарування, допоможуть повірити у власні сили та можливості, відкриють нові горизонти пізнання себе і світу. Юнаки та дівчата, ви – креативні, унікальні та неповторні. Не лякайтеся перешкод на шляху до своєї мети, бо вони загартовують і роблять вас сильнішими. Досягає успіху той, хто сміливо і впевнено крокує по життю. Вмійте відстоювати свою позицію й гідність. Тернопільський національний економічний університет – ваш дім, де панує дух вільнодумства, поваги і любові до ближнього. Будьте у ньому господарями. Вірте у себе й власне призначення, адже сміливим допомагає доля.  «Fortes fortuna adjuvat!».
 
Голова Тернопільської обласної державної адміністрації Степан Степанович Барна, вітаючи присутніх зауважив: «Мені надзвичайно приємно сьогодні бути у Тернопільському національному економічному університеті, адже я є випускником цього вищого навчального закладу. Сучасний економічний стан у державі диктує нам нові умови, нові виклики. Дорогі студенти, я переконаний, що саме тут ви здобудете якісну освіту, станете висококваліфікованими спеціалістами, конкурентними на ринку праці. Бажаю вам наполегливого навчання, цікавих відкриттів і яскравих вражень».
 
Також Степан Степанович відповідно до Указу Президента України вручив державну нагороду України «Заслужений економіст України» за значний особистий внесок у державне будівництво, соціально-економічний, науково-технічний, культурно-освітній розвиток Української держави, вагомі трудові досягнення, багаторічну сумлінну працю головному бухгалтеру ТНЕУ Ганні Іванівні Гугул.
 
Привітав студентів мер міста Тернополя Сергій Віталійович Надал: «Сьогодні вітаю усіх першокурсників, адже цей день означає для вас нові здобутки та перемоги, для ваших батьків – це день радості і гордості за своїх дітей, викладачі сьогодні сповнені надій на чергове покоління студентів. Дорогі студенти, ви зробили правильний вибір, вступивши до ТНЕУ, адже це провідний виш Тернопільщини, який має потужну наукову та матеріально-технічну базу. Попереду у вас лише найцікавіші моменти. Успіху усім вам!».
 
Привітати університетську родину також завітали гості – начальник Управління освіти і науки Тернопільської ОДА Ольга Зіновіївна Хома і начальник Тернопільської митниці ДФС Оксана Валентинівна Антонович.
 
Поблагословили університетську родину на успішний навчальний рік Архієпископ Тернопільський, Кременецький і Бучацький Нестор і парох церкви святого Пантелеймона отець Василь Чамарник.
 
Найтрепетнішим моментом свята стало прощання студентів-першокурсників із дитинством. Пісенні композиції усім дарували гурт «Струни серця», Зоряна Вовк, заслужений діяч мистецтв України Степан Галябарда, солісти ансамблю пісні і танцю Міністерства надзвичайних ситуацій України Василь Волощук та Олена Радул.
 
Знову студентські аудиторії наповняться гамірними юнаками і дівчатами, оживе студентське містичного нашого університету… Отож, бажаємо усім вдалого навчального року, багатого на нові досягнення, успіхи та перемоги!