» » У ТНЕУ вшанували пам'ять Героя України Тараса Слободяна

У ТНЕУ вшанували пам'ять Героя України Тараса Слободяна

Дата: 7-09-2017, 16:17 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Професорсько-викладацький колектив і студентство Тернопільського національного економічного університету береже пам'ять про студентів і працівників вищого навчального закладу-Героїв України, які поклали власне життя на вівтар нашого з вами мирного майбутнього.
 
Сьомого вересня 2017 року за адресою: бульвар Шевченка, 9 відбулося відкриття меморіальної дошки Тарасу Ігоровичу Слободяну – Герою Небесної сотні, якому Указом Президента України присвоєно звання Герой України з удостоєнням ордена «Золота Зірка» (посмертно).
 
Тужлива зустріч зібрала адміністрацію, викладачів і студентів, тернополян у Центрі європейських та міжнародних студій ТНЕУ. Віддати шану Герою прийшли заступник голови Тернопільської обласної державної адміністрації Юрій Зеновійович Юрик, заступник голови Тернопільської обласної ради Любомир Левкович Крупа, заступник міського голови Тернополя Леонід Олексійович Бицюра.
 
До присутніх звернувся ректор ТНЕУ доктор економічних наук, професор Андрій Ігорович Крисоватий: «Сьогодні біль і смуток огортають мою душу. Ми зібралися, щоб вшанувати пам'ять про Героя Небесної сотні – Тараса Ігоровича Слободяна, який віддав своє життя задля утвердження європейських цінностей в нашій державі: гідності українців, конституційних засад демократії, прав і свобод кожного із нас. Тарас – вірний син свого народу, патріот, який не словом, а ціною власного життя відстоював свою громадянську позицію. Він не міг чинити по-іншому, бо усім серцем вірив у те, що робить, до чого прагне. Так би хотілося сьогодні бачити його в стінах нашого університету, як талановитого науковця, молодого викладача, адже він готувався до захисту кандидатської дисертації».
 
У 2000-2005 роках Тарас Ігорович Слободян навчався в інституті міжнародного бізнесу та менеджменту Тернопільської академії народного господарства. У 2004 р. отримав диплом бакалавра, у 2005 – диплом магістра з відзнакою за спеціальністю «Міжнародна економіка» та спеціалізацією «Міжнародний туризм». Написав магістерську роботу на тему: «Перспективи розвитку туризму в Україні». Успішно виступав на конференціях, друкувався у наукових збірниках університету.
 
Після закінчення магістратури до 2009 року працював методистом англомовної програми з міжнародної економіки та туризму при факультеті міжнародного бізнесу та менеджменту ТНЕУ. Невдовзі вступив до аспірантури й готувався до захисту кандидатської дисертації. Проте в серпні 2014 року вирішив поїхати на роботу до Києва.
 
Але смерть невблаганно вирвала із життя юнака й перекреслила усі мрії та сподівання. У 2014 році його не стало. Невимовна втрата для батьків, рідних, друзів і колег. Полинув у Вічність найкращий син України.
 
Зі щемом у серці присутні слухали слова матері Героя – Марії Борисівни, яка подякувала за те, що пам'ять про її сина живе у душі університетської спільноти.
 
Олена Герасименко, автор проекту телеканалу ІНТБ «Люди. Майдан. Герої», наголосила, що пам'ять про людей, які ціною власного життя виборювали нашу єдність і мир у державі, житиме вічно.
 
З благословенням Господнім до присутніх звернувся парох Церкви Святого Пантелеймона отець Василь Чамарник, який освятив меморіальну дошку.
 
Пісенну композицію «Мамо, не плач» виконав Павло Тютюнник.
 
Низько схиляємо голову у скорботі разом з батьками, рідними, друзями і колегами Тараса Слободяна – Патріота, Борця, Героя. Він завжди буде жити у наших серцях й пам’яті наступних поколінь, як приклад жертовності та мужності у боротьбі за наше гідне майбутнє.