» » «Написання проектів. Фонди ЄС»

«Написання проектів. Фонди ЄС»

Дата: 15-09-2017, 09:04 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 7-8 вересня 2017 року у м. Львів відбувся тренінг «Написання проектів. Фонди ЄС», який організували Центральноєвропейська Академія Навчань та Сертифікації (CEASC) у співпраці з компанією Consulting Group 2027 та Фундацією Rozwoju polsko-ukraińskich stosunków gospodarczych (Лодзь, Польща). Модератором зустрічі виступив один з найкращих експертів в Україні з тематики проектної діяльності Микола Смолінський – президент CEASC, консультант з написання проектів до Європейських фондів, фахівець з євроінтеграції, бізнес-тренер, розробник низки авторських навчальних програм щодо роботи з фінансовими інструментами Європейської комісії (дотації на 2014-2020 рр.). 
     
У тренінгу взяла участь бібліотекар І категорії бібліотеки ім. Л. Каніщенка ТНЕУ Крижановська Анетта Вікторівна, яка мала можливість ознайомилася з особливостями розробки проектних ідей та підготовки проектних пропозицій для залучення фінансування проектів від фондів ЄС та донорів, що присутні в Україні, та отримала практичні поради стосовно такох тем:
 
– програмна діяльність фондів ЄС та їх зорієнтованість на Україну, «тверді» та «м’які» проекти;
– специфіка міжнародних проектів;
– визначення та формулювання проблеми, мети, завдання, цільових груп, розробка плану виконання проекту, його оцінка та моніторинг виконання;
– додатки до проектної заявки;
– програми ЄС: Горизонт 2020, Еразмус+, Polska Wschodnia.
 
Після завершення тренінгу учасники отримали відповідні Сертифікати.