» » Проект «Україна – Норвегія» – високі стандарти якості!

Проект «Україна – Норвегія» – високі стандарти якості!

Дата: 16-09-2017, 11:21 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Вчора, 15 вересня 2017 року, наш вищий навчальний заклад мав честь прийняти у свою академічну спільноту військовослужбовців, звільнених у запас, та членів їх сімей, адже розпочався новий навчальний семестр за проектом «Україна – Норвегія». Відрадно, що цей проект є довгожителем у ТНЕУ й результативним на теренах двох країн зі спільною історією й бажанням разом працювати. Проект реалізовується за фінансової підтримки Міжнародного благодійного фонду «Міжнародний Фонд Соціальної Адаптації» та Королівського норвезького Міністерства закордонних справ.
 
Цьогоріч зала засідань Вченої ради була по-особливому урочиста. Слухачі курсів, випускники минулих років, адміністрація внз, професорсько-викладацький колектив, студенти-волонтери, гості. Наче велика дружня родина зібралися за круглим столом обговорити сьогодення й вибудувати плани на майбутнє. За доброю традицією під час відкриття кращі студенти Центру підготовки офіцерів запасу ТНЕУ урочисто внесли прапори Норвегії та України, звучали Гімни двох держав, щирі слова вітань.
 
«Я по-особливому ставлюся до таких заходів, бо дивлюся в очі людей, які бачили багато горя й біди, пройшли не одне коло пекла, знають ціну життя. Ми хочемо допомогти Вам відчути себе потрібними у цьому суспільстві,бути соціально захищеними, реалізувати себе не тільки у військовій справі. Час, який  ви проведете у Тернопільському національному економічному університеті, – це можливість отримати нові знання й практичний досвід, поспілкуватися й знайти однодумців, обговорити спільні проблеми й знайти шляхи їх вирішення. Ми докладемо усіх зусиль, щоб Ви відчули нашу родинну опіку, дієву допомогу й отримали корисні знання. Не бійтеся чогось нового, вам все до снаги», – зазначив у вітальному слові ректор ТНЕУ Андрій Ігорович Крисоватий.
 
Керівник ПР-відділу Міжнародного Фонду Соціальної Адаптації Ольга Філіна запевнила присутніх у тому, що МФСА усіляко сприятиме розвитку проекту й спрямує свої зусилля на ще активніші дії щодо допомоги військовослужбовцям та членам їх сімей у кооперації з норвезькою стороною. Слухачам розповіли про особливості навчання, вручили посвідчення, які дозволяють їм скористатися інтелектуальною скарбницею нашого університету: фондами електронних бібліотек та бібліотеки ім. Л. Каніщенка, використати можливості лінгафонних кабінетів, скористатися комп’ютерними лабораторіями, а також з користю відпочити у спортзалах і майданчиках.
 
Поспілкувалася із слухачами курсів і директор Навчально-наукового інституті інноваційних освітніх технологій ТНЕУ Оксана Миронівна Десятнюк, яка наголосила: «Від сьогодні Ви стали учасниками унікального проекту. Під час занять з Вами ділитимуться досвідом зарубіжні лектори, підприємці-практики, топ-менеджери, провідні науковці ТНЕУ».
 
Пісенні вітання для слухачів курсів перепідготовки лунали від учасників творчих колективів відділу гуманітарної освіти та виховання ТНЕУ. Ведучий урочистого дійства - Юрій Дзюла.

Зауважимо, що цього року у ТНЕУ розпочали навчання студенти коледжу, чия група матиме статус «норвезької». Юнаки і дівчата виступатимуть волонтерами проекту «Україна – Норвегія» й популяризуватимуть його реалізацію у вищому навчальному закладі. Першокурсники вручили слухачам курсів перепідготовки подарунки від ГО «Освітні та соціальні інновації».
 
Вітаємо нову когорту слухачів проекту «Україна – Норвегія» й бажаємо успішного навчання, нових відкриттів та досягнень!