» » Посвята першокурсників ЮФ ТНЕУ у студенти

Посвята першокурсників ЮФ ТНЕУ у студенти

Дата: 18-09-2017, 11:53 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 15 вересня 2017 року, поки осіннє небо вмивалося перлинами світанкової роси, поступово живлячи усе навколо життєдайним сонячним теплом, на юридичному факультеті ТНЕУ відбувалася посвята 259-ти першокурсників у студенти.
 
Не зраджуючи традиції, основну частину дійства організували на даху корпусу ЮФ, а щоб добратися туди, першокурсники разом із своїми кураторами повинні були пройти веселі квести під назвою «Сьоме небо». На кожному поверсі їх чекала людина із завданням та пропуском до наступного квесту, як-от: швидко завчити і розповісти вірш охоронцеві, спільно побудувати високу вежу з паперу, розгадати логічну задачу від секретаря, знайти в бібліотеці потрібні сторінки в книзі й скласти кодове речення, зіграти «Крокодила» із старшокурсниками тощо.
 
На «Сьомому небі», а саме на даху, у святковій атмосфері декан юридичного факультету Сергій Володимирович Банах разом із заступниками та студентським активом гучними оплесками і теплими словами радо вітали новобранців разом з їхніми наставниками на червоній доріжці. Старости груп по черзі зачитували урочисту обітницю, а легко схвильована молодь дружно і віддано присягала бути вірними науці, честі, гідності, не зраджувати обраній справі, не допускати в серце зневіру і байдужість, свято служити професії, бути патріотами свого народу. Згодом кожен першокурсник мав нагоду скріпити слова присяги своїм підписом на прапорі юридичного факультету і стати учасником колективного фото, а також зробити незабутнє селфі з деканом. Щира обіцянка перетворити вручені залікові книжки синього кольору на червоні дипломи стала потужним мотиватором на наступні п’ять з половиною років.
 
Після урочистої частини першачків запросили на простору галявину перед корпусом, яку креативні організатори облаштували в стилі кантрі: солом’яні тюки, палети, дерев’яні диванчики та крісла-мішки, оригінально декорована фото-зона та сцена. Старшокурсники запропонували веселі та динамічні ігрові завдання, де «новобранці» мали нагоду продемонструвати свої навички роботи у команді: намалювати емблему своєї групи, відгадати пісню, скласти колективного вірша про свою групу та юридичний факультет, придумати квест для наступників. Разом з кураторами усі танцювали неймовірно запальний флешмоб під розкритим факультетським стягом, який об’єднав в єдине ціле усіх учасників дійства: студентів, викладачів, керівництво. Під звуки сучасної музики усі присутні мали можливість поласувати неперевершеними смаколиками на студентському барбекю.
 
Дійство вдалося на славу, адже свідченням цього були щирі посмішки та щасливі очі першокурсників, їхній піднесений настрій і дружні обійми. Легка, невимушена атмосфера, яка панувала на святі, стала запорукою гармонійного приєднання новоспечених студентів до міцної сім’ї юридичного факультету. Кожен з них відчув себе частинкою великого і могутнього корабля під назвою «Natus vincere» (народжені перемагати), і вже з перших тижнів навчання готовий підкоряти вершини професійної майстерності, наукових звитяг, іти до нових перемог, бо впевнений, що за ним – міцна криця – їхній, вже рідний, юридичний факультет.