» » У ТНЕУ відкрито мистецьку виставку професора Ірини Іващук «Ханамі, з якої все почалося»

У ТНЕУ відкрито мистецьку виставку професора Ірини Іващук «Ханамі, з якої все почалося»

Дата: 25-10-2017, 12:03 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Усім відомо, що мистецтво – це творче осмислення навколишнього світу талановитою людиною, саме воно наповнює життя чудовим змістом, є витвором людського духу, що надихає до творчої праці. Побутує думка, що людина і відчула себе насправді людиною у той час, коли з’явилася потреба робити малюнки в печерах або прикрашати візерунками глиняний посуд. Як би там не було, мистецтво – це те, що дозволяє нам відриватися від щоденного побуту і відчувати світ духовного та прекрасного.
 
25 жовтня 2017 року в Тернопільському національному економічному університеті відбулося відкриття мистецької виставки доктора економічних наук, професора кафедри міжнародної економіки Ірини Олегівни Іващук «Ханамі, з якої все почалося».
 
У виставковій залі вищого навчального закладу зібралися студенти, викладачі, працівники, журналісти та почесні гості. Кожен мав чудову можливість переглянути картини Ірини Іващук, кожна з яких має власну історію, несе особливий зміст для глядача.
 
«У світі немає нічого неможливого – справа тільки у тому чи вистачить у тебе сміливості, – зауважив ректор ТНЕУ, доктор економічних наук, професор Андрій Ігорович Крисоватий, який відкрив виставку та привітав її авторку. – Сьогодні Ірина Олегівна є прикладом сміливості, того, що не потрібно ховати свій талант, не боятися відкритися і ділитися своїм внутрішнім світом з оточуючими. Альберт Ейнштейн говорив, що Релігія, Мистецтво та Наука – це гілки одного і того ж дерева. Зараз ми бачимо як ці три елементи майстерно доповнюють один одного в одній людині, яка є успішним науковцем і чудовим митцем. Бажаю усім приємного перегляду виставки, а її автору – натхнення, нових цікавих ідей та відкриттів.»
 
Привітав Ірину Олегівну з відкриттям виставки проректор з науково-педагогічної роботи (міжнародна діяльність) Григорій Леонардовим Монастирський, який є шанувальником її творчості й має, навіть, улюблену картину серед усіх робіт художниці.
 
До вітальних слів долучилася головний редактор газети ТНЕУ «Університетська думка» Марія Йосипівна Баліцька, чиє недавнє інтерв’ю з Іриною Олегівною Іващук відкрило для усіх захоплення науковця мистецтвом.
 
Завітав привітати художницю з відкриттям виставки Тарас Володимирович Демкура, а також колеги Оксана Іванівна Тулай і Жанна Миколаївна Довгань.
 
Ірина Олегівна висловила щиру подяку за підтримку своїм батькам і друзям, які радили не зупинятися, додавали творчих сил і натхнення, а також розповіла про те як написала першу картину і як виникла ідея назви виставки – «Ханамі, з якої все почалося». Ханамі – це давній ритуал споглядання квітучих рослин, у Японії – сакури, а саме сакуру Ірина Олегівна на картині малювала вперше.
 
Художниця пригадала слова, які написала про свою першу роботу: «Не треба боятися починати з чистого листка. Набагато гірше продовжувати «мазюкати», наносячи фарбу за фарбою на полотно життя, змішуючи до абсурду кольори, емоції, людей…».
 
Вітаємо І. О. Іващук з відкриттям першої виставки, бажаємо і надалі продовжувати займатися улюбленою справою, відкриваючи нові грані таланту. І запрошуємо усіх бажаючих переглянути картини Ірини Олегівни у виставковій залі Тернопільського національного економічного університету (центральний корпус, вул. Львівська, 11).