» » Міжнародний науковий тиждень у Дортмундському університеті прикладних наук і мистецтв

Міжнародний науковий тиждень у Дортмундському університеті прикладних наук і мистецтв

Дата: 30-10-2017, 12:16 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

З 16 жовтня по 20 жовтня 2017 року у Дортмундському університеті прикладних наук і мистецтв, Дортмунд, Німеччина проходив  Міжнародний науковий тиждень, який відвідав завідувач кафедри інформаційно-обчислювальних систем і управління ФКІТ ТНЕУ, науковий керівник Науково-дослідного інституту інтелектуальних комп’ютерних систем професор Анатолій Саченко.
 
Міжнародний тиждень розпочався 16 жовтня із  реєстрації учасників заходу, серед яких також були проф. Melten Vatan, Туреччина, док. Maud Mhlongo та проф. Tanusha Raniga із Південної Африки, проф. Tamas Molnar, Угорщина та проф. Josef Grundler, Австрія. Крім того було організовано екскурсію факультетами SON FH Dortmund. Проф. Саченко презентував Тернопільський національний економічний університет та НДІ інтелектуальних комп’ютерних систем, зробивши акцент на міжнародній діяльності. День завершився міжнародною настільною грою усіх учасників.
 
У вівторок, 17 жовтня, відбувся тур по факультетах EFS FH Dortmund, організовано зустріч з працівниками факультетів. З 11 по 14 годину на території університету організовано зустріч учасників заходу під назвою «Міжнародний ярмарок «Ринок можливостей» (Іnternational Fair "Marketplace of Possibilities"). Після чого учасникам організували екскурсію по місту «Дортмунд вчора і сьогодні».
 
18 жовтня свої доповіді представили учасники з Фінляндії, Литви, Латвії, України та Палестини. Проф. Саченко підготував наукову доповідь «Digital Transformation in Ukraine». Також цього ж дня були обговорені питання щодо можливості навчання на факультеті ділових наук (Bussiness Studies), а також обміну студентами по програмі Erasmus+. Вечір завершився туром до Dortmunder U.
 
У четвер, 19 жовтня, свої доповіді презентували науковці з Франції, України, Бельгії, Литви. Учасники наукового тижня обговорили ідеї та напрацювання стосовно навчання студентів-іноземців та обміну студентами за програмою Erasmus+. День завершився BBQ&Campfire.
 
В останній день міжнародного наукового тижня, 20 жовтня, із доповідями виступили науковці з Франції, які і закрили захід.
 
Проф. Саченко обговорив з проф. Carsten Wolff, співголовою International Program Committee IDAACS2019, функції та організацію конференції, a з колегами з Іспанії, Бельгії, Латвії і Німеччини – підготовку майбутніх проектів у рамках програми Erasmus+.