» » Відбулася зустріч студентів з представниками інвестиційної компанії «Empire State Capital Partners Ukraine» та Бізнес Інкубатор Груп Україна

Відбулася зустріч студентів з представниками інвестиційної компанії «Empire State Capital Partners Ukraine» та Бізнес Інкубатор Груп Україна

Дата: 27-10-2017, 15:52 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 25 жовтня за підтримки ректора Тернопільського національного економічного університету, доктора економічних наук, професора А. І. Крисоватого та з ініціативи декана факультету агарної економіки і менеджменту доктора економічних наук, професора Б. О. Язлюка у читальному залі бібліотеки ім. Л. Каніщенка ТНЕУ відбулася зустріч студентів університету з представниками інвестиційної компанії «Empire State Capital Partners Ukraine» та Бізнес Інкубатор Груп Україна й центру біржі інновацій.
 
З вітальними словами до гостей з Америки та Франції звернувся заступник декана факультету агарної економіки і менеджменту, який наголосив на актуальності співпраці наших студентів з представниками міжнародних компаній.
 
Перед присутніми виступив Алекс Девід Барт – засновник платформи NEW UKRAINE INVESTMENT CONFERENCE, засновник і голова правління Бізнес Інкубатор Груп Україна, засновник та керуючий партнер інвестиційної компанії «Empire State Capital Partners Ukraine», яка створена в Україні три роки тому та є своєрідним банком з цінних паперів, торгівлі та випуску акцій та облігацій, продажу бізнесу, інвестиційних фондів та всіх видів інвестицій для нагромадження капіталу. Алекс Девід Барт звернув увагу на бачення Бізнес Інкубатор Груп Україна, яке полягає в тому, щоб максимально сприяти розвитку динамічного і надійного сектора малого і середнього бізнесу. Це сприятливо вплине на стабілізацію економічної ситуації в Україні, стимулюватиме економічне зростання, що призведе до залучення довгострокових інвестицій і створення нових робочих місць.
 
Бізнес Інкубатор Груп Україна був створений, щоб надати значну підтримку підприємствам малого і середнього бізнесу в Україні, які борються за виживання, а також сприяти розвитку підприємництва. Діяльність Бізнес Інкубатор Груп Україна спрямована на те, щоб перетворити малий та середній бізнес в рушійну силу економіки України та сприятиме значному якісному зростанню інноваційного сектору.
 
Доступність фінансування  для місцевих підприємців і раніше залишається обмеженою, тому необхідні інноваційні інструменти підтримки малого та середнього бізнесу включаючи поділ ризиків, а також надання реальних можливостей використання фінансових ресурсів на умовах, прийнятих для бізнесу.
 
«Після революції Гідності відкриваються ринки і капітал надходить в Україну, а дана компанія намагається довести міжнародним інвесторам, що тут хороший інвестиційний клімат», – зазначив гість.
 
Цікавою та змістовною була доповідь директора Корпусу волонтерів фінансових послуг Едварда Сі, діяльність якого зосереджена на розробці програм і дизайнів (написання пропозицій та стратегій),  управління розробкою і супроводом програм і постачання.  Корпус волонтерів фінансових послуг – некомерційна організація зі штаб-квартирою в Нью-Йорку, яка пропагує ідеї партнерства між державним і приватним секторами з метою створення життєздатної фінансової системи на ринках, що розвиваються.
 
До плідної дискусії також долучилися директор французької торгової палати Емануель Лов та засновник компанії з реалізації еко-продуктів Клода Ексбраята. Представники міжнародних компаній мають намір створити  регіональний офіс у Тернополі, де будуть задіяні студенти 3-го та 4-го курсів, як волонтери (допомагати писати бізнес-плани, робочі плани), а також мають намір розвивати та підтримувати студентські бізнес-ідеї, навчати їх сучасному підприємництву. Експерти з України, Ізраїлю, Польщі та Німеччини будуть ділитися досвідом та знаннями з резидентами спільноти YEP Incubators. Студенти будуть вчитися підприємницькому мисленню, вивчаючи різні підходи, отримуючи різні компетенції, розширюючи свої горизонти знань та тренуючи свої соціальні навички. Їх реалізація сприятиме інноваційній та інвестиційній активності діяльності малого і середнього бізнесу, розширенню допомоги суб’єктам господарювання в отриманні корисної інформації, необхідної для ведення підприємницької діяльності.
 
Студенти університету отримали запрошення до співпраці та стажування в  міжнародній компанії. Сподіваємося на плідну співпрацю в майбутньому.