» » Конференція «Migration, Refugee Crisis and Youth» та міжнародний тренінг «Inclusive Europe» (Єреван, Вірменія)

Конференція «Migration, Refugee Crisis and Youth» та міжнародний тренінг «Inclusive Europe» (Єреван, Вірменія)

Дата: 30-10-2017, 14:28 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Упродовж 15-22 жовтня 2017 р. д.е.н., проф. кафедри економічної теорії ТНЕУ Длугопольський О. В. взяв участь у тренінгу за проектом Еразмус+ у м. Єреван (Вірменія) «Inclusive Europe» на тему міграційної політики країн ЄС, забезпечення прав біженців та мігрантів, адаптації їх до нових умов проживання.
 
У проекті взяли участь понад 30 учасників із 16 країн світу (Україна, Румунія, Молдова, Чехія, Польща, Вірменія, Грузія, Сербія, Македонія, Швеція, Литва, Естонія, Білорусь, Німеччина).
                                          
Учасники тренінгу у Вірменії мали можливість відвідати кілька громадських організацій, що вирішують проблеми мігрантів та біженців, зокрема, Armenian Progressive Youth (APY), KASA Swiss Humanitarian, ALEPPO, American Bar Association Rule of Law Initiative (ABA ROLI), The UN Refugee Agency (UNHCR). Були обговорені проблеми адаптації мігрантів у приймаючих країнах, ключовими з яких визнані відсутність житла, роботи та мовний бар’єр.
 
Також 21 жовтня 2017 р. у рамках проекту «Inclusive Europe» була проведена міжнародна конференція «Migration, Refugee Crisis and Youth», учасники якої наголосили на ключовій ролі громадських організацій у розв’язанні міграційних проблем, оскільки лише у 2015 р. війни, конфлікти, бідність та переслідування змусили понад 1 млн людей шукати безпеки в Європі, що не могло не спричинити нових викликів для соціально-економічного розвитку країн ЄС.
 
Результатом проекту стало об’єднання учасників у міжнародні групи для написання драфтів майбутніх проектів, що стосуються інтеграції мігрантів, міжкультурного спілкування та навчальних візитів на перспективу.