» » Круглий стіл «Вектори модернізації державних фінансів України в контексті сталого розвитку»

Круглий стіл «Вектори модернізації державних фінансів України в контексті сталого розвитку»

Дата: 3-11-2017, 09:16 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 31 жовтня 2017 р. відбулося засідання круглого столу на тему: «Вектори модернізації державних фінансів України в контексті сталого розвитку», організований колективом кафедри фінансів ім. С. І. Юрія. До участі у заході долучилися науковці та студенти факультету фінансів, представники фінансового управління Тернопільської міської ради (в особі заступника начальника відділу планування доходів І. В. Українець).
 
З вітальним словом до учасників круглого столу звернувся декан факультету фінансів, к. е. н., доцент кафедри податків та фіскальної політики А. Я. Кізима, який наголосив на актуальності процесу модернізації державних фінансів України в контексті сталого розвитку та побажав плідної праці учасникам заходу. Завідувач кафедри фінансів ім. С. І. Юрія, д. е. н., професор О. П. Кириленко у своєму вітальному слові аргументувала важливість запропонованої для обговорення теми та побажала результативної роботи учасникам.
 
Модератор заходу д. е. н., доцент О. І. Тулай окреслила основні засади концепції сталого розвитку та виступила з доповіддю «Концептуальні домінанти взаємозв’язку державних фінансів і сталого людського розвитку». Значний інтерес викликав виступ І. В. Українець щодо сучасної проблематики функціонування бюджету міста Тернополя та змін у сфері бюджетних відносин на місцевому рівні. У процесі роботи були обговорені доповіді к. е. н., доцента А. В. Дем’янюк «Бюджетне регулювання у забезпеченні сталого розвитку територій» та к. е. н., доцента, докторанта кафедри податків та фіскальної політики О. Л. Шашкевича «Сучасна парадигма державного аудиту в державному секторі економіки».
 
Під час роботи круглого столу учасники активно висловлювали власні погляди та обґрунтовували пропозиції щодо вирішення існуючих загроз у сфері модернізації державних фінансів України в контексті парадигми сталого розвитку.