» » Міжнародна наукова конференція «Богдан Лепкий у полікультурному дискурсі Європи та Америки»

Міжнародна наукова конференція «Богдан Лепкий у полікультурному дискурсі Європи та Америки»

Дата: 6-11-2017, 11:56 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Другого листопада в ТНПУ ім. В. Гнатюка відбулася Міжнародна наукова конференція «Богдан Лепкий у полікультурному дискурсі Європи та Америки», приурочена 145-річниці від дня народження Богдана Лепкого.  У роботі пленарного засідання взяли участь не лише доценти кафедри документознавства, інформаційної діяльності та українознавства Н. І. Білик та О. І. Конопліцька, а й студенти другого курсу В. Капустинський і В. Гурзель.
                                          
У доповіді кандидата історичного наук, доцента Надії Іванівни Білик «Публіцистика Богдана Лепкого як історичний документ» об’єктом дослідження стало відображення лепківського погляду на події початку ХХ століття в історії України. Лепкознавець акцентувала увагу на рецепції публіцистом подій Першої світової війни, державотворчої місії Українських Січових Стрільців, трагічних моментів втрати національної незалежності, провела вслід за Б. Лепким паралелі з минулим – добою гетьманів Б. Хмельницького, І. Виговського, І. Мазепи  та сьогоденням.
 
Кандидат філологічних наук, доцент Олена Ігорівна Конопліцька виголосила доповідь «Твори Б. Лепкого в авторських жанрових означниках», у якій наголосила на різноманітті літературознавчих термінів, використаних письменником для позначення своїх творів.
 
Учасники конференції отримали сертифікати про участь у науковому заході.