» » «Відновлення довіри до банків України»

«Відновлення довіри до банків України»

Дата: 6-11-2017, 12:16 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 31 жовтня 2017 року з ініціативи учасників студентського наукового гуртка кафедри банківського менеджменту та обліку «Банківський менеджер» відбувся круглий стіл на тему: «Проблеми відновлення довіри до банківської системи України».
 
Зі вступним словом виступив куратор наукового гуртка  к. е. н. Тимків А.О., представивши присутніх на заході, серед яких були професор, д. е. н. Довгань Ж.М.;  доцент, к. е. н. Сенів Б. Г.; доцент, к. е. н. Спяк Г.І., доцент, к. е. н. Ткачук В.О. Запрошеним гостем був керуючий Тернопільською філією ПАТ «Альфа-банк» – Кормило Ігор Павлович.
 
З доповідями, у яких окреслено основні проблеми відновлення довіри до банківської системи України виступили студенти груп ФБС-43 Слободян Віталій, Панюк Ганна, ФБС-21 Побережний Роман та ФБМм-11 Скакальська Тетяна.
 
Доповідь на тему: «Причини недовіри населення до банківської системи» представив Слободян Віталій. Студент висвітлив основні причини зниження довіри до банківської системи України серед населення та наслідки даного процесу.  Також наголосив на помилках, що допустило правління НБУ у період 2014-2017 рр.
 
Побережний Роман представив доповідь на тему: «Аналіз депозитного портфеля банківської системи України 2014-2017 рр.». У доповіді здійснено ретроспективний аналіз залучених депозитів у період з 2014 р. по 2017 р. З аналізу стало зрозуміло, що недовіра населення до банків проявлялася у чіткому зниженні депозитного портфеля банків.
 
Доповідь на тему: «Сучасний стан банківського кредитування в Україні» представила Скакальська Тетяна.  Під час доповіді було здійснено оцінку кредитного портфеля банківської системи України у період з 2014 р. по 2017 р. Також названі основні причини зменшення обсягу кредитування банками України.
 
Панюк Ганна представила доповідь на тему: «Роль НБУ у подолані бар’єру недовіри до банків», розповівши про основні кроки, які робить НБУ для відновлення довіри населення до банківської системи.
 
Виступи доповідачів доповнив запрошений гість Кормило Ігор Павлович, який висловив свою точку зору стосовно цієї проблеми.
 
Після усіх доповідей та доповнень із заключним словом виступив к. е. н. Тимків А.О, який висловив подяку усім присутнім за активну участь в обговорені.