» » Перший день Тижня фінансової грамотності відзначили в м. Бучач

Перший день Тижня фінансової грамотності відзначили в м. Бучач

Дата: 7-11-2017, 13:03 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Шостого листопада студенти і викладачі факультету фінансів (наукового гуртка «Фінансова просвіта») провели тренінги з фінансової грамотності в Бучацькому колегіуму імені Святого Йосафата. Другий рік поспіль колектив  кафедри фінансів ім. С. І. Юрія бере участь в просвітницьких заходах, які здійснюються в рамках проекту «Фінансову освіту в кожну школу 2.0».
 
Школярів колегіуму зацікавили виступи студентів, у яких вони мали можливість навчитися як убезпечити себе від фінансового шахрайства і як виховати риси фінансово успішної людини.  В свою чергу, студенти були вражені красотою школи та її несхожістю з іншими загальноосвітніми закладами. Адже директором школи є монах о. Іреней і розміщена вона при Бучацькому монастирі отців Василіян, який має 300-літню історію. В колегіумі навчаються тільки хлопці, які приїжджають зі всієї України. Тут вони живуть і навчаються не лише загальноосвітнім предметам, а й основам християнської етики та виховуються в дусі християнської любові. День школярів розпочинається із Святої Літургії в 7.15 ранку!
 
Надовго запам’ятається гостинність і тепло, з  якими зустріли студентів-фінансистів у колегіумі імені Святого Йосафата. Також учасники проекту ознайомилися з містом, відвідавши визначні місця – Бучацький замок і Бучацька ратушу. Отож розширюємо горизонти фінансової грамотності – наступна поїздка в Збараж!