» » У ТНЕУ розпочався Тиждень фінансової грамотності! День 1: «Пенсія та пенсійне забезпечення громадян»

У ТНЕУ розпочався Тиждень фінансової грамотності! День 1: «Пенсія та пенсійне забезпечення громадян»

Дата: 7-11-2017, 15:19 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Шостого листопада 2017 року в рамках відзначення Тижня фінансової грамотності у Тернопільському національному економічному університеті відбулася відкрита лекція на тему: «Пенсія та пенсійне забезпечення громадян».
                
Ініціаторами організації наукового заходу виступили студенти І курсу факультету фінансів та викладачі кафедри фінансів ім. С.І. Юрія: д.е.н., проф. Т.О. Кізима, к.е.н., доц. Б.С. Шулюк, к.е.н., ст.викл. О.В. Петрушка.
 
Цікаві та змістовні доповіді про основні проблеми функціонування пенсійної системи в Україні та світі презентували студенти групи Ф-11:
– Н.    Біляк розкрив суть системи пенсійного забезпечення в Україні;
– А. Войцещук охарактеризував сучасний стан та проблеми функціонування солідарної пенсійної системи;
– А.    Романків розповіла про суть та значення накопичувальної системи пенсійного забезпечення, а також окреслила її переваги та недоліки запровадження;
– Ю. Шиндор акцентував увагу присутніх на доцільності удосконалення системи недержавного пенсійного забезпечення.
 
В процесі обговорення представленого лекційного матеріалу між студентами виникла жвава дискусія. Зацікавленість присутніх викликали аналітичні довідки стосовно стану розвитку усіх рівнів пенсійної системи в Україні та матеріали стосовно прийнятої урядом пенсійної реформи у жовтні 2017 року.
 
Викладачі кафедри фінансів ім. С. І. Юрія у своїх виступах зазначили, що пенсійне страхування громадян є дуже актуальною темою для обговорення, адже зачіпає інтереси всіх соціальних верств населення – молоді, працюючих та людей пенсійного віку. Присутні на відкритій лекції студенти зробили висновок, що гідну пенсію у майбутньому можна отримати лише завдяки участі громадян у трирівневій пенсійній системі, яка сьогодні потребує вдосконалення та реформування.
 
 
МИ ФІНАНСОВО ГРАМОТНІ!
МИ ФОРМУЄМО МЕЙНСТРИМ!
#ТИЖДЕНЬФІНАНСОВОЇГРАМОТНОСТІ3.0