» » Семінар-тренінг стосовно проблем сталого розвитку

Семінар-тренінг стосовно проблем сталого розвитку

Дата: 10-11-2017, 11:50 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Дев’ятого листопада в нашому університеті розпочали роботу учасники Науково-практичного семінару-тренінгу «Сталий розвиток територій в контексті цілей сталого розвитку ООН: багатовимірність та технології забезпечення», який організований за сприяння Тернопільського обласного ресурсного центру громад.
                          
Модерував захід проректор з науково-педагогічної роботи, професор Григорій Монастирський, який наголосив, що проблема забезпечення гармонійності розвитку носить глобальний характер, який проектується на рівень кожної території, торкається життя кожної людини. Лише поєднання потенціалу науки та практики спроможне забезпечити досягнення цілей сталого розвитку ООН.
 
З вітальними словами до учасників семінару звернулися: координатор Тернопільського обласного ресурсного центру громад Ігор Стефанів, завідувач кафедри менеджменту та публічного управління ТНЕУ, професор Михайло Шкільняк. До участі в науково-практичному заході долучилася завідувач кафедри міжнародних економічних відносин, професор Олена Сохацька.
 
Тренінги для студентів спеціальностей «Публічне управління та адміністрування», «Менеджмент» та «Міжнародна економіка» провели професор кафедри міжнародної економіки, професор Ірина Іващук («Цілі сталого розвитку: глобальний вимір»), професор кафедри менеджменту та публічного управління ТНЕУ, професор Тетяна Желюк («Економічний вимір сталого розвитку територій»), доцент кафедри менеджменту та публічного управління ТНЕУ, доцент Олександра Овсянюк-Бердадіна («Соціальний вимір сталого розвитку територій»), доцент кафедра менеджменту та публічного управління ТНЕУ, доцент Наталія Кривокульська («Екологічні аспекти сталого розвитку громад»).
 
Координатор Тернопільського обласного ресурсного центру громад Ігор Стефанів розповів про участь Проекту ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» у досягненні цілей сталого розвитку на місцевому рівні.
 
Десятого листопада учасники науково-практичного семінару продовжили свою роботу в практичній площині — студенти та викладачі ТНЕУ вивчали практичний досвід розвитку територіальних громад Кременецького району Тернопільської області.