» » «Віртуальні мечі World of Warcraft як об’єкти права. Питання про ефективність традиційної концепції власності»

«Віртуальні мечі World of Warcraft як об’єкти права. Питання про ефективність традиційної концепції власності»

Дата: 15-12-2017, 12:01 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 13 грудня 2017 року у залі засідань ректорату Тернопільського національного економічного університету відбулася відкрита он-лайн лекція професора кафедри цивільного права Ягеллонського університету, завідувача кафедри європейського і польського приватного права та порівняльного правознавства Оснабрюцького університету, доктора габілітованого, доктора гонорис кауза, професора Фридерика Цолля на тему: «Віртуальні мечі World of Warcraft як об’єкти права. Питання про ефективність традиційної концепції прав».
 
Ініціатором організації заходу виступив колектив юридичного факультету, Школи польського та європейського права, доценти кафедри теорії та історії держави і права к.ю.н. Подковенко Т. О. та к.ю.н. Баран А. В.
 
Під час лекції професором було розкрито питання віртуальних предметів як об’єктів права власності на прикладі віртуальних мечів.
 
Лектор охарактеризував поняття та властивість речі у контексті німецького цивільного кодексу (BGB – Bürgerliches Gesetzbuch). У ході дискусії із студентами було визначено можливість приналежності віртуального предмета до речі у розумінні матеріального світу. Також професор розвинув дискусійне питання щодо заперечення традиційної концепції власності речі.
 
Після завершення лекції студентами було поставлено лектору ряд проблемних запитань, відповіді на які сприяли глибшому розумінню суті прослуханої лекції.
 
Презентація
Завантажити