» » Тренінг на тему: «Approaches and Techniques Used by CELTA Course Teaches»

Тренінг на тему: «Approaches and Techniques Used by CELTA Course Teaches»

Дата: 15-12-2017, 17:15 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 У вівторок, 12 грудня 2017 р., в аудиторії 1406 відбувся тренінг на тему: «Approaches and Techniques Used by CELTA Course Teaches» (Особливості використання прийомів та методів навчання іноземної мови на практичних заняттях за методикою курсів CELTA), який провела CELTA-сертифікований викладач, кандидат філологічних наук, доцент кафедри іноземних мов ТНЕУ Авраменко Наталія Володимирівна.
 
Тренінг було проведено для ознайомлення викладачів з методикою CELTA, в основі якої лежить повна відмова від «мови-посередника» (викладач не використовує українську мову на заняттях) і комунікативний підхід викладання англійської мови як іноземної. Участь у тренінгу взяли більше 30 викладачів. Всім вдалося взяти активну участь та попрацювати індивідуально, в парах та в групах. Викладачі мали можлмвість відчути себе на місці студентів та виконати різноманітні завдання, які включали всі види мовленнєвої діяльності.
 
Викладачі діляться своїми враженнями про тренінг:
 
CELTA-сертифікований викладач, кандидат філолологічних наук, доцент кафедри іноземних мов ТНЕУ Сандій Лариса Веніамінівна:  «Для пояснення граматичного матеріалу (вживання дефісу в англійських словах-композитах) доцент Авраменко Н. В. застосовувала різні техніки: «мозковий штурм», ілюстрація за допомогою картинок, використання аудіо-супроводу, індивідуальна робота студентів, робота в парах і міні-групах, загальна дискусія. Доцент Авраменко Н. В. професійно продемонструвала всі ці техніки, націлені на те, щоб максимально стимулювати студентів спілкуватися англійською мовою в ситуаціях, наближених до щоденних, а також, щоб час говоріння студентів (SST) вдвічі перевищував час говоріння  викладача (TST). Тренінг проведено на високому методичному і фаховому рівні. Доцент Авраменко Н. В. показала відмінне володіння міжнародно визнаною методикою CELTA.
 
Кандидат філологічних наук, доцент кафедри іноземних мов ТНЕУ Штохман Лілія Миколаївна: «Несподіваний початок заняття викликав цікавість до всього, що відбувалося потім. Тема, що розглядалася, була досить неочікуваною, але цікавою, адже складених слів, що пишуться через дефіс в англійській мові багато. Підігрівала азарт робота в парах і в групах, що, як показало особисте враження, необхідно частіше використовувати на заняттях зі студентами. Загалом, тільки позитивні відгуки про фахову компетентність Наталії Володимирівни Авраменко».
 
Кандидат педагогічних наук, доцент кафедри іноземних мов ТНЕУ  Кузів Марія Зіновіївна: «Постійне підвищення кваліфікації є запорукою професійної компетентності викладача. Варто зазначити, що участь викладачів кафедри іноземних мов у різноманітних тренінгах є невід'ємною складовою вдосконалення власних знань та майстерності. Набувши нового досвіду,  вони постійно діляться запозиченим із колегами по кафедрі. Так, 12 грудня було організовано дуже цікавий та пізнавальний тренінг доцентом кафедри Авраменко Н. В., яка ознайомила учасників із методикою викладання англійської мови  CELTA. Варто відзначити великий професійний досвід тренера у володінні даною методикою. Учасники отримали багато корисної інформації. Все було чітко структуровано, змістовно, відчувався позитивний заряд. Методи, з якими було ознайомлено викладачів, можна використовувати у роботі зі студентами на занятті з іноземної мови».
 
Кандидат філологічних наук, доцент кафедри іноземних мов ТНЕУ Юрчишин Тетяна Василівна: «Дуже корисний, неймовірно цікавий тренінг, який відкриває нові горизонти та дає нові знання. А головне  – цей тренінг має реальне практичне застосування на заняттях з іноземних мов. Особисто мене він  мотивує вдосконалюватися далі. Крім того, під час тренінгу панувала дружня атмосфера, що додає позитивного настрою. Щиро вдячна за його організацію і прекрасний досвід».