Допомогли хворій дитині

Дата: 9-04-2012, 10:00 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

Благодійний внесок у розмірі 2150 грн на лікування маленького тернополянина, хворого на симптоматичну епілепсію,  Максимчика Гумена, передала особисто в руки матері – Ользі Гумен автор поетичної збірки «Часопростір серця», методист відділу гуманітарної освіти та виховання ТНЕУ Леся Заморська. Ці кошти зібрали від продажу її книжок. Мама хворого хлопчика пані Ольга, а також авторка поетичної збірки пані Леся щиро дякують студентам та викладачам Тернопільського національного економічного університету за те, що вони долучилися до доброчинної акції.

Максимчику Гумену всього рік і 8 місяців, однак щодня  його мучать десятки приступів, а ночами він кричить від сильного головного болю. Минулого тижня додалася ще одна проблема – хлопчик почав косити правим очком. 

У київській клініці “Охматдит” Максимчику поставили діагноз – симптоматична епілепсія, синдром Веста, лівосторонній парез кінцівок, атрофія лобово-скроневої частини мозку. За словами матері, малюка лікували в різних містах — Львові, Чернівцях, Києві, перепробували всі можливі ліки, але покращення було тимчасовим.

— Страшно усвідомлювати, що тут ніхто нам уже не може допомогти, — каже Ольга Гумен. — Одна надія на німецьких лікарів, які запросили нас у клініку м. Фогтаройт.

Лише одна клініка у Німеччині із 14, куди звернулася мати із проханням допомогти, надіслала запрошення на обстеження та лікування хлопчика. 

— Бувають такі дні, що Максимчику навіть сидіти важко, — розповідає мати. — Приступи не дають йому нормально розвиватись, “вбивають” його мозок. Він почав погано реагувати на іграшки, не може взяти їх у ручки. Йому стало важко пережовувати їжу. Дуже сподіваюсь на те, що цей жах скоро закінчиться і синочок таки одужає.

Для того, щоб малюк 21 травня  поїхав до Німеччини, треба майже 39 тисяч євро. Більшість із цієї суми вже назбирали завдяки волонтерам онкодиспансеру, учасникам форумів у соціальних мережах і просто добрим  людям, які відгукнулися на чуже горе.

Усі, хто бажає допомогти хворій дитині, можуть переказати кошти на рахунок або дати їх особисто в руки матері Максимка. Гривневі пожертви на лікування хлопчика можна зробити за такими реквізитами: одержувач: Приватбанк; найменування банку: Приватбанк; номер рахунку: 29244825509100; МФО 305299; ОКПО: 14360570. Одержувач Гумен Ольга Василівна. ІПН — 3190600808. Номер картки одержувача — 5577212305484746.

Зателефонувати мамі Максимка можна за номером 098-781-13-68.

Додаткову та свіжу інформацію, фото та документи можна знайти на сайті http://maxim-help.at.ua/ та в спеціальній групі в соцмережах: http://.com/club35584013, http://www.odnoklassniki.ru/group/54132546535442.