» » Команда ЮФ ТНЕУ – учасник Міжнародного правничого конкурсу ім. В. М. Корецького

Команда ЮФ ТНЕУ – учасник Міжнародного правничого конкурсу ім. В. М. Корецького

Дата: 21-12-2017, 09:48 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 У період з 7 листопада по 7 грудня 2017 року команда юридичного факультету у складі студентів спеціальності «Міжнародне право» – Грибовської Юлії, Кучарської Христини, Савочки Вікторії та тренера команди брали участь у визнаному Міжнародному правничому конкурсі ім. В. М. Корецького – Volodymyr M.Koretsky International Law Competition.
 
Команді було присвоєно реєстраційний номер – 210,  а сам конкурс проводився у 2 етапи (письмовий та усний). Основні завдання:
 
1. Написання заяви-звернення до Суду на відповідному формулярі за поданою Фабулою справи, в якому слід, зокрема, викласти факти справи за форматом, який використовується у рішеннях Суду, й аргументувати порушення Конвенції 1950 р. з посиланнями на практику Європейського Суду з прав людини.
 
2. Зауваження Урядів держав-відповідачів щодо прийнятності та суті оформленого Вами звернення з позицій практики Суду.
 
3. Проект декларації та, за потреби, інші документи щодо дружнього врегулювання спору від імені сторін на основі поваги до прав людини
 
За рішенням журі серед 22 команд-учасниць Конкурсу Команда 210 (ЮФ ТНЕУ) пройшла у півфінал, що відбувався 6 грудня 2017 року.
 
У фіналі Конкурсу продовжили змагатися 2 команди провідних закладів вищої освіти України.
 
Команда вдячна організаторам Конкурсу та журі за високу позитивну оцінку, визнання та досвід, а також висловлює подяку Адміністрації юридичного факультету ТНЕУ за допомогу та підтримку.