» » Студенти ТНЕУ відвідали Тернопільський обласний музей політв’язнів і репресованих

Студенти ТНЕУ відвідали Тернопільський обласний музей політв’язнів і репресованих

Дата: 12-04-2012, 09:18 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

На оглядовій екскурсії в Тернопільському обласному музеї політв’язнів і репресованих побували 11 квітня студенти факультету обліку та аудиту. Її провів старший науковий співробітник музею Орест Савка.

Він запросив студентів оглянути камери та карцери,  пройтися моторошним шляхом в’язнів і дізнатись чимало страшних історій, що тут відбувалися.

Юнаки та дівчата оглянули й карцери-одиночки та «мокрі» карцери, де у цілковитій темряві, тремтячи від холоду, в’язні  проводили іноді по кілька діб. Далі екскурсія продовжилась у камерах, де утримували патріотів-шістдесятників.

Екскурсовод розповів, що в них сиділи ті дев’ятеро хлопців, які підняли синьо-жовті прапори над відділками міліції та іншими радянськими установами. Вони пробули тут вісім місяців. Серед хлопців-патріотів були: Степан Сапеляк, Микола Литвин, Ігор Герета та інші.

Побачили студенти і посмертну маску Степана Бандери, що виставлена в окремій кімнаті.

Студентів факультету обліку та аудиту глибоко вразила розповідь екскурсовода. Після відвідин музею політв’язнів і репресованих вони вийшли з підвищеним відчуттям патріотизму та гордості за свою країну.