» » У ТНЕУ відбулося засідання вченої ради закладу вищої освіти

У ТНЕУ відбулося засідання вченої ради закладу вищої освіти

Дата: 7-02-2018, 14:44 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Сьомого лютого 2018 р. у Тернопільському національному економічному університеті відбулося засідання вченої ради. Роботу розпочали із хорошої традиції – привітання науковців університету з досягненнями у роботі, присвоєнням вчених звань і наукових ступенів.
 
Ректор університету доктор економічних наук, професор Андрій Ігорович Крисоватий привітав з присвоєнням почесного звання «Заслужений діяч науки і техніки України» Ольгу Павлівну Кириленко, вченого звання професора Сергія Костянтиновича Гречанюка, наукового ступеня кандидата економічних наук Лесю Зіновіївну Шупу, Олега Андрійовича Легкого, кандидата педагогічних наук Ольгу Михайлівну Царик.
 
Порядок денний був дуже насиченим. Колеги затвердили Положення про порядок проведення виборів ректора ТНЕУ, Положення про Організаційний комітет з проведення виборів ректора ТНЕУ, Положення про Виборчу комісію з проведення виборів ректора ТНЕУ, Положення  про порядок обрання представників для участі у виборах ректора ТНЕУ з числа штатних працівників, які не є науковими, науково-педагогічними та педагогічними працівниками, Порядок обрання представників для участі у виборах ректора ТНЕУ із числа студентів, Порядок організації роботи спостерігачів та акредитації громадських спостерігачів на виборах ректора ТНЕУ, Порядок роботи та акредитації засобів масової інформації на виборах ректора ТНЕУ.
 
Також було розглянуто питання щодо можливості присвоєння почесних звань «Почесний професор Тернопільського національного економічного університету» та «Почесний доктор тернопільського національного економічного університету» науковцям закладу вищої освіти та іноземним партнерам.
 
Члени вченої ради підтримали рішення стосовно створення інституту регіонального розвитку, Центру спеціальної підготовки територіальної оборони, Українсько-Німецького навчально-дослідницького центру, слухали про внесення змін до Правил прийому до ТНЕУ у 2018 р.; про результати роботи Державних екзаменаційних комісій по атестації випускників освітнього ступеня «Магістр» денної та заочної форм навчання, затвердження списків осіб, рекомендованих до вступу в аспірантуру; про затвердження робочого навчального плану підготовки для вступу у заклади вищої освіти іноземних громадян.
 
Під час засідання вченої ради було затверджено теми на здобуття наукового ступеня доктора наук науковців ТНЕУ, рекомендовано до друку з присвоєнням грифу «Рекомендовано вченою радою ТНЕУ» навчально-практичного посібника «Надання адміністративних (муніципальних) послуг в умовах децентралізації та співробітництва територіальних громад», рекомендовано до друку наукові журнали «Регіональні аспекти розвитку продуктивних сил України» (випуск №22 за 2017 р.), «Комп’ютинг» (том №17 випуск №1 за 2018 р.), збірник наукових праць «Актуальні проблеми правознавства» (№1 за 2018 р.).
 
Про закордонні відрядження до республіки Польща прозвітували д.е.н., проф. М. Р. Лучко, д.е.н., доц. В. М. Рожелюк, к.е.н., доц. А. В. Пунда, к.е.н., доц. Л. П. Кондрацька, к.і.н., ст. викл. Р. Ю. Чигура, викл. Г. М. Стахира.