» » Відкриття весняного семестру проекту «Україна-Норвегія» у ТНЕУ

Відкриття весняного семестру проекту «Україна-Норвегія» у ТНЕУ

Дата: 28-02-2018, 19:37 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 28 лютого 2018 року в Тернопільському національному економічному університеті відбулося офіційне відкриття весняного семестру курсів перепідготовки військовослужбовців, звільнених в запас, та членів їхніх сімей в рамках реалізації проекту «Україна – Норвегія». Група слухачів, серед яких звільнені в запас військовослужбовці, учасники АТО, члени їхніх сімей, розпочала навчання за програмою «Підприємництво».
 
До слова, проект фінансується Міністерством закордонних справ Королівства Норвегія, безпосереднім партнером проекту з норвезького боку є університет Норд та Міжнародний благодійний фонд «Міжнародний Фонд Соціальної Адаптації» (Україна).
 
З вітальним словом перед присутніми виступив ректор ТНЕУ доктор економічних наук, професор Андрій Ігорович Крисоватий: «Радий сьогодні вітати у стінах ТНЕУ нових членів нашої університетської спільноти. Переконаний, що знання, які Ви отримаєте під час навчання стануть запорукою Вашого подальшого успіху, самореалізації. Спеціальність «Підприємництво» є надзвичайно актуальною і затребуваною на сучасному ринку праці. Опанування її основ допоможе Вам професійно зростати, відкрити власну справу. Відрадно, що нашими надійними партнерами у реалізації проекту є науковці Університету Норд та провідні фахівці МФСА, які радо ділитимуться досвідом з Вами. У свою чергу професорсько-викладацький колектив ТНЕУ, окрім надання необхідного багажу знань, робитиме все можливе, аби Ваше перебування у нашому закладі вищої освіти було комфортним».
 
Також до вітань долучилися голова Тернопільської ОДА Степан Степанович Барна, заступник командира 44 окремої артилерійської бригади з морально-психологічного забезпечення Затурський Володимир Віталійович.
 
Під час зустрічі відбувся показ відеофільмів: про проект, про Королівство Норвегія, а також історії колишніх слухачів курсів перепідготовки з різних міст України.
 
На організаційних питаннях щодо реалізації курсів перепідготовки і соціальної адаптації наголосила директор Навчально-наукового інституту інноваційних освітніх технологій ТНЕУ Оксана Миронівна Десятнюк, яка розповіла про мету, зміст та завдання проекту, особливості навчання,  про те як будуть проходити лекції зарубіжних викладачів, бізнес-тренінги підприємців-практиків, топ-менеджерів, провідних науковців ТНЕУ.
 
Слухачам також були вручені посвідчення, які дозволяють їм скористатися  інтелектуальною скарбницею нашого університету: фондами електронної бібліотеки та бібліотеки ім. Л. Каніщенка, використати можливості лінгафонних кабінетів, скористатися комп’ютерними лабораторіями, а також відвідати спортзали і майданчики. 
 
З вересня 2017 року група студентів коледжу ТНЕУ набула статус «норвезької». Юнаки і дівчата виступають волонтерами проекту «Україна – Норвегія» й популяризують його реалізацію у закладі вищої освіти. Під час відкриття курсів першокурсники вручили учасникам проекту подарунки від ГО «Освітні та соціальні інновації» та ТНЕУ.
 
Вітаємо нову когорту слухачів проекту «Україна – Норвегія» й бажаємо успішного навчання, нових відкриттів та досягнень.