» » У Республіці Польща відкрито Міжнародний центр освіти та розвитку ТНЕУ й Інституту європейської інтеграції

У Республіці Польща відкрито Міжнародний центр освіти та розвитку ТНЕУ й Інституту європейської інтеграції

Дата: 6-03-2018, 18:16 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Шостого березня 2018 р. Тернопільським національним економічним університетом спільно з Інститутом європейської інтеграції у Варшаві під патронатом Посольства України в Польщі та Тернопільської обласної державної адміністрації було створено Міжнародний центр освіти та розвитку.
                       
Свідченням цього є підписання відповідної Угоди про співпрацю та Меморандуму, які уклади ректор ТНЕУ Андрій Крисоватий, директор Інституту європейської інтеграції Grazyna Dzwonkowska і голова Тернопільської ОДА Степан Барна.
 
Учасниками робочого візиту до Республіки Польща також стали проректор з науково-педагогічної роботи (міжнародна діяльність) Григорій Монастирський, директор Навчально-наукового інституту інноваційних освітніх технологій ТНЕУ Оксана Десятнюк та заступник директора ННІІОТ Валерій Благуляк.
 
Міжнародний центр освіти та розвитку Тернопільського національного економічного університету (Україна) та Інституту європейської інтеграції (Республіка Польща) – інноваційна організація ХХІ століття, покликана забезпечити формування освітнього, наукового, комунікаційно-бізнесового підґрунтя для економічної, проектної, міжкультурної інтеграції різних професійних і суспільних груп України та Польщі на основі формування органічної матриці співробітництва в управлінській, правовій, господарській та соціальній площинах.
 
«Основним завданням Міжнародного центру освіти та розвитку є навчання і підготовка персоналу польської та української сторони для забезпечення польсько-української співпраці. Ми разом здійснюватимемо дослідження правової та економічної систем Польщі та України з метою виявлення розбіжностей, що викликають конфлікти та взаємне нерозуміння між польськими та українськими інституціями», – зазначив ректор ТНЕУ Андрій Крисоватий.
 
Також серед завдань Центру такі: підготовка юридичних порівняльних досліджень права Польщі, України та ЄС; проведення наукової експертизи та аналізу в різних секторах економіки, розвитку суспільного життя на кожному ієрархічному рівні; навчання в сфері права Європейського Союзу; створення спільних навчальних програм на рівні денної, заочної та післядипломної форм навчання (у тому числі онлайн); проведення навчань, семінарів та тренінгів; організація літніх та зимових шкіл з проблематики різних сфер економіки; навчання польської та української мов на рівні, що дозволяє займатися професійною перекладацькою діяльністю на обох мовах; організація стажувань та навчальних курсів для різних соціальних та професійних груп; підготовка фахівців для належного та ефективного використання проектних фондів ЄС; організація стажувань та практик.