» » Про внесок В. Лучаківського у становлення Тернополя старшокласникам міста розповів директор Музею історії ТНЕУ

Про внесок В. Лучаківського у становлення Тернополя старшокласникам міста розповів директор Музею історії ТНЕУ

Дата: 15-03-2018, 18:49 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 В історії Тернополя зустрічається чимало прикладів жертовної праці на благо рідного краю та його жителів. Серед них особливе місце посідає постать Володимира Лучаківського – першого українця на посаді бургомістра (міського голови) Тернополя.
 
Вдячні нащадки пам’ятають його неоціненний внесок у розвиток нашого міста. Саме тому 14 березня  з нагоди 180-літнього ювілею В. Лучаківського у Центральній дитячій бібліотеці директор Музею історії Тернопільського національного економічного університету Віталій Григорович Михайлиця прочитав тематичну лекцію для старшокласників Тернопільської ЗОШ №9.
 
Зустріч відбулася з ініціативи адміністрації бібліотеки у рамках години історії «Феномен бургомістра Володимира Лучаківського».
 
Віталій Григорович окреслив історичні реалії Тернополя другої половини ХІХ століття, на фоні яких працював бургомістр-українець, його внесок у становлення Тернополя як європейського міста, діяльність, спрямовану на збереження національної свідомості українського населення Тернополя.