» » Студенти гуртка «Банківські менеджери» взяли участь у Національній конференції «Фінанси 2020: погляд нової генерації»

Студенти гуртка «Банківські менеджери» взяли участь у Національній конференції «Фінанси 2020: погляд нової генерації»

Дата: 23-04-2012, 14:49 | Автор: Кафедра банківського менеджменту та обліку

У рамках співпраці кафедри банківського менеджменту та обліку Тернопільського національного економічного університету з Університетом банківської справи Національного банку України студенти гуртка «Банківські менеджери» Дума Назар, Бахін Олег, Зеленецький Юрій й Московчук Олександр мали хорошу нагоду набути нових знань, потоваришувати із студентами інших провідних ВНЗ України, відвідати Київ та побувати в історичних місцях столиці. А точніше, 18 квітня 2012 року, вони взяли участь у Національній конференції “Фінанси 2020: погляд нової генерації”, що проводилася в Університеті банківської справи Національного банку України у місті Київ.

Конференцію урочисто відкрили: Олена Трегуб, Центр “Розвиток КСВ”, Володимир Васильович Хиленко, д.т.н., проф. в.о. ректора Університету банківської справи НБУ (м. Київ), Богдан Володимипрвич Лукасевич, головний бухгалтер-директор Департаменту бухгалтерського обліку Національного банку України, Маріус Вісмантас, координатор програм в Україні, Білорусії і Молдові, Департамент розвитку приватного і фінансового сектору, Віра Вікторівна Тарасенко, представник служби маркетингу і PR АТ “СБЕРБАНК РОСІЇ”.

Першою тематикою конференції був напрямок «Критерії підприємства фінансової сфери – 2020», спікерами якої були Наталія Войченко, начальник управління роздрібного продажу СК ІНГО Україна та Юлія Ніколаєва, керівник відділу зв’язків з громадськістю ТОВ “Українське кредитно-рейтингове агентство”. Представники почали свою розмову з короткого екскурсу у минуле з проголошення незалежності України, в ході якої студенти почули цікаву розповідь про розвиток, становлення та особливості страхових відносин в Україні. В ході дискусії виникало багато цікавих питань, на які студенти отримали вичерпні відповіді. Як підсумок цього обговорення постановили, що в Україні низька страхова культура, яку потрібно розвивати паралельно з фінансовою грамотністю. 

Крім того, були проведені три стратегічні сесії, на яких студенти разом із керівниками представників провідних компаній, кафедр Університету банківської справи Національного банку України (м. Київ) та Центру “Розвиток КСВ” сформували бачення стану таких галузей: «Банк», «Фондовий ринок», «Офіс у 2020 році» та запропонували цікаві бізнес-рішення. Учасники студентського наукового гуртка “Банківські менеджери” взяли активну участь на стратегічних сесіях «Банк 2020» та «Фондовий ринок 2020». Уповноважений представник секції «Банк 2020» – Нагорний Іван Іванович, начальник Київського регіонального управління АТ “СБЕРБАНК РОСІЇ”, розповів про цікаву історію створення цього банку, а також запропонував для обговорення ряд запитань, зокрема: бачення студентами банків у 2020 році, місце банків у соціальній сфері та інші. Як виявилося дані питання викликали жваву дискусію та допомогли студентам згенерувати хороші, плідні ідеї, стратегію щодо розвитку та діяльності банків у майбутньому. В підсумку роботи студенти Тернопільського національного університету кафедри банківського менеджменту та обліку спільно з студентами інших ВНЗ України сформували загальну стратегію, яку Іван Іванович підтримав. 

На завершення конференції до слова були запрошені провідні експерти й впливові люди в економічній сфері України та Польщі, а саме Віктор Михайлович Пинзеник, заслужений економіст України, та Здіслав Сокаль, заступник Голови Правління Національного банку Польщі, почесний професор Університету банківської справи НБУ (м. Київ). Вони запропонували своє бачення, рекомендації щодо питання, як підготуватися до 2020.  Також було представлено роботи стратегічних сесій та нагородження кращих ідей.