» » Про «Українське перестрахування. Можливість та вигоди об’єднання» студентам розповів Анатолій Іванців

Про «Українське перестрахування. Можливість та вигоди об’єднання» студентам розповів Анатолій Іванців

Дата: 26-04-2018, 11:01 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 23 квітня 2018 року з ініціативи завідувача кафедри фінансів суб’єктів господарювання і страхування доктора економічних наук, професора О. В. Кнейслер, а також колективу кафедри та за участі Голови фінансового комітету Ядерного страхового пулу України Світлани Петрівни Дьячук для студентів прочитав відкриту лекцію на тему: «Українське перестрахування. Можливість та вигоди об’єднання» провідний фахівець у страховій галузі Анатолій Євгенович Іванців.
 
Анатолій Євгенович зазначив, що глобальні ринкові трансформації, що відбуваються в сучасній Україні, обумовили підвищення потреби у надійних перестрахових послугах та призвели до поетапного формування і розвитку національного ринку перестрахування. Адже формування якісного та ефективно функціонуючого ринку перестрахування в країні забезпечує фінансову безпеку всього страхового ринку, внаслідок чого підвищується економічна стабільність та фінансова платоспроможність його операторів та учасників страхового процесу.
 
Лектор представив слухачам ґрунтовну інформацію щодо сучасного стану і тенденцій розвитку вітчизняного ринку перестрахування, наголошуючи на необхідності розширення інфраструктури ринку за рахунок появи на ньому перестрахових пулів. У цьому контексті обґрунтовано мету, вигоди та доступність участі страхових компаній у перестраховому пулі, аргументовано форми створення професійного перестрахового об’єднання – Національного перестрахового пулу у розрізі:
– неформального об’єднання (на підставі обліґаторних договорів перестрахування);
– формального об’єднання (в межах асоціації, в межах багатостороннього договору тощо);
– утворення неприбуткової організації;
– створення юридичної особи.
 
На думку доповідача, це дозволить поглибити конкурентоздатність вітчизняних страховиків, їх фінансову безпеку та платоспроможність, посилити їх роль та вплив на закордонних ринках перестрахування, зменшити тиск на національну валюту за відсутності потреби придбання іноземної валюти для оплати перестрахових платежів і, в результаті, сприятиме залученню інвестицій в економіку держави, а отже і призвести до зростання страхового ринку України.
 
Відкрита лекція Анатолія Євгеновича Іванціва для студентів пройшла на високому професійному рівні, несла собою цікавий досвід, адже дала їм можливість на завершення подискутувати з лектором і дізнатися від нього багато нового і цікавого.
 
Молодь висловлює щиру подяку адміністрації університету та завідувачу кафедри фінансів суб’єктів господарювання і страхування доктору економічних наук, професору О. В. Кнейслер за можливість відвідування неординарних, цікавих та корисних лекцій.