» » В ТНЕУ відбудеться презентація програми наукових обмінів імені Фулбрайта

В ТНЕУ відбудеться презентація програми наукових обмінів імені Фулбрайта

Дата: 23-04-2012, 16:30 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

Протягом 25 квітня 2012 року о 12:50 годині в приміщенні Тернопільського національного економічного університету (аудиторія 11402, корпус №11) відбудеться презентація програми наукових обмінів імені Фулбрайта в Україні для студентів, аспірантів та викладачів.

Програма ім. Фулбрайта оголошує наступні конкурси:

Fulbright Graduate Student Program: навчання в університетах Сполучених Штатів Америки від одного до двох років для здобуття ступеня магістра. У конкурсі можуть брати участь студенти старших (4-6-х) курсів, випускники українських вищих навчальних закладів, аспіранти. 

                       

International Fulbright Science and Technology Ph.D. Award: навчання у провідних американських університетах на рівні аспірантури протягом трьох років з правом захисту наукового ступеня PhD. 

У 2007 році стипендію Державного Департаменту США отримали 40 молодих науковців з різних країн світу, в тому числі й один учасник з України.

             Анкети на конкурси приймають до 16 травня  2012 року.

                          

Fulbright Faculty Development Program:  проведення дослідження в університетах США упродовж одного академічного року. Кандидати на участь у програмі: викладачі і дослідники віком до 40 років, з дворічним професійним досвідом, які ще не мають наукового ступеня, та молоді кандидати наук (не пізніше 5-х років після захисту). 

 Анкети на конкурс приймають до 31 березня  2012 року.

 

Fulbright Scholar Program: проведення досліджень в університетах США на період від чотирьох до дев’яти місяців. У програмі можуть взяти участь кандидати та доктори наук; діячі культури, фахівці з бібліотекарства, журналісти та юристи; дослідники з п’ятирічним досвідом без наукового ступеня та аспіранти або здобувачі.

  -У рамках спільної програми ім. Фулбрайта та Інституту Кеннана (Fulbright-Kennan Program) дослідники у галузі політології, державного управління, дослідження проблем розбудови демократії та громадянського суспільства, ролі США у світі та проблем партнерства проходитимуть наукове стажування у Центрі підтримки науковців ім. Вудро Вілсона у Вашінгтоні. 

Анкети приймають до 15 жовтня  2012 року.