» » Студенти груп ГЗ-11 і ЕОЗ-11 відвідали Тернопільський обласний краєзнавчий музей

Студенти груп ГЗ-11 і ЕОЗ-11 відвідали Тернопільський обласний краєзнавчий музей

Дата: 3-05-2018, 15:39 | Автор: Студентка групи ГЗ-11 Вінярчук Аліна

 Студентське життя першокурсника суттєво відрізняється від шкільного. Кожного дня ми пізнаємо щось нове і відкриваємо для себе не тільки професійні аспекти під час навчання, але і його різносторонність та насиченість. Все більшого значення для нас набувають поняття ініціативності, відповідальності і самостійності.
 
Куратор нашої групи доцент кафедри менеджменту біоресурсів і природокористування Волошин Р.В. намагається організувати діяльність у наших групах, ГЗ-11 і ОЕЗ-11, таким чином, щоб ми вносили свої пропозиції щодо організації навчального процесу та дозвілля. При цьому, кожен із нас відповідає за певну ділянку роботи.
 
У такий спосіб ми уже організували дві екскурсії, відвідали Тернопільський драматичний театр ім. Т.Г. Шевченка, брали участь у спортивних заходах та наукових семінарах. Цього разу ми вирішили відвідати Тернопільський обласний краєзнавчий музей. Відповідальною за організацію заходу була студентка групи ГЗ-11 Попович Юлія.
 
Завдяки її зусиллям 18 квітня студенти групи ГЗ-11 та ЕОЗ-11 разом із куратором здійснили цікаву і пізнавальну екскурсію. Тернопільський обласний краєзнавчий музей радо зустрів нас, а екскурсовод провів чудову оглядову екскурсію трьома залами.
 
Варто зазначити, що музейна експозиція закладу визнана однією з кращих серед краєзнавчих музеїв України. Унікальними серед них є стародруки, старовинна зброя, збірки національного одягу, рідкісні фотографії та документи, предмети міського та сільського побуту, антикварні речі.
 
Відвідавши другий поверх, ми ніби побували у минулих епохах, оскільки він відданий чисельній колекції природничих матеріалів, які об'єднані у збірки «Палеонтологія», «Геологія і мінералогія», «Зоологія» та «Ботаніка». До найцікавіших із них належать унікальна колекція комах, опудала рідкісних тварин та птахів. Експозиції відділу природи побудовані здебільшого за допомогою діорам, що відтворюють основні ландшафти та природничі особливості краю.
 
Третій поверх присвячений історичним періодам стародавньої історії, середніх віків, нового часу. Особливу увагу привертають реконструкція двокамерного наземного житла з поселення трипільської культури, макет Тернопільського замку XVI ст., діарама Зборівської битви 1649 р.
 
Екскурсовод розповів про гордістю музею, якою є численні колекції декоративно-ужиткового мистецтва. Це – художня кераміка і тканини, народний одяг і вишивка, художня обробка шкіри і дерева.
 
Тернопільський обласний краєзнавчий музей — найдавніший заклад культури області у якому необхідно побувати, адже відвідавши його, ми можемо побачити пам'ятки історії і культури минулих століть.
 
Наша чергова екскурсія завершилася, але ми уже плануємо наступні заходи. Куди ми підемо чи поїдемо наступного разу, про що дізнаємося, які емоції відчуємо, яку пригоду переживемо? Все залежить тільки від нас!
 
Студентка групи ГЗ-11
Вінярчук Аліна