» » Екскурсія студентів ННІМЕВ ім. Б.Д. Гаврилишина ТНЕУ у підземелля Тернопільської Катедри

Екскурсія студентів ННІМЕВ ім. Б.Д. Гаврилишина ТНЕУ у підземелля Тернопільської Катедри

Дата: 18-05-2018, 15:20 | Автор:

Студенти Тернополя часто не знають, в якому прекрасному туристичному місті вони навчаються. Наш обласний центр славиться унікальною історичною, культурною спадщиною, яка може зачарувати будь-яку людину і викликати неймовірні враження.
  Заради кращого пізнання своєї маленької Батьківщини, нашого всебічного розвитку та цікавого студентського життя, старший викладач кафедри міжнародного туризму та готельного бізнесу ННІМЕВ ім. Б.Д. Гаврилишина Ткач У.В. організувала студентам груп Т-21, Т-41 і Тм-11 неповторну екскурсію. 15 травня 2018 року студенти відвідали підземелля Катедрального Собору та піднялися на оглядовий майданчик, який відкрили у дзвіниці нашого Собору.
  Цільове використання підземелля мало місце у часи Другої світової війни, а саме у 1944 році, коли відбувались бої за Тернопіль. У цьому місці був госпіталь німецьких вояків. Дане підземелля (крипту) вирішили використовувати як музей, де розмістили експозицію "Тернопіль сакральний". Експозиція присвячена культовим спорудам до періоду Другої світової війни та видатним культурним й релігійним діячам старого міста.
  Під час екскурсії ми оглянули Катедральний Собор усередині, його величний інтер'єр, релігійні ікони та ознайомилися з історію їх написання. 
  На оглядовий майданчик ми піднімалися  по 88-ми кам'яних сходинках на висоту 22 метри. Із дзвіниці видався неймовірно красивий краєвид на наш Тернопіль, який був, неначе на долоні з його озером, старовинними вуличками та будівлями у центрі міста та сучасними забудовами довкола. 
  Ми можемо сміло стверджувати, що екскурсії нашим містом є чудовим джерелом позитивних вражень, емоцій, натхнення і захоплення рідним краєм. Підземелля та оглядовий майданчик Катедри відтепер – це одна з "родзинок" міста Тернополя, яка відкрита для усіх жителів та туристів обласного центру.
  Отож, отримуйте море позитивних вражень та  розкривайте рідне місто для себе і туристів, адже МІСТ БАГАТО, А ФАЙНЕ ОДНЕ!
Автори: студенти груп Т-21, Т-41 і Тм-11 та старший викладач кафедри міжнародного туризму та готельного бізнесу Ткач У.В.
Фотозвіт: