» » День національного одягу святкували у ННІМЕВ ім. Б.Д. Гаврилишина

День національного одягу святкували у ННІМЕВ ім. Б.Д. Гаврилишина

Дата: 30-05-2018, 19:08 | Автор:

В Україні та світі кожного третього четверга травня святкують День вишиванки. Вишита сорочка символізує родинну пам'ять, красу і здоров’я, вірність і любов. Існує думка, що українці прагнуть закодувати своє щастя, долю і життя в орнаменті вишиванок, тому ми віримо, що вишиті сорочки оберігають нас та наділяють силою рідної землі.
 
В день коли уся країна святкувала День вишиванки, студенти ННІМЕВ ім. Б.Д. Гаврилишина ТНЕУ теж долучилися до цього дійства, одягнувши на себе свій національний одяг. Свою повагу до національних традицій та національного одягу продемонстрували і студенти-іноземці, які навчаються у нашому інституті. В цей день вони одягнули свій національний одяг, в якому теж присутні вишиті орнаменти. 
 
З нагоди цього свята, в оновленому холі інституту, відбулася зустріч присвячена національному одягу та Дню вишиванки. Студенти з України, Гани, Бангладешу, Сьєрра-Леоне, Демократичної Республіки Конго, Нігерії, Пакистану демонстрували свій національний одяг та багато цікавого розповіли про нього та про особливості його виготовлення.
 
Яскраве святкування продовжилося українськими піснями у драйвовому виконанні студента групи КНУАП-41 – Камари Османа Чернора. За час навчання та проживання у Тернополі Осман на хорошому рівні оволодів українською мовою. Саме мелодійність української мови спонукала його самотужки навчитися співати українських пісень під акомпанемент труби. Неодноразово цей студент одягав нашу українську виштванку та  брав участь у студентських виступах та концертах. Камона Кефу Ванеса, студентка групи АМЕТ-41 також представила свій музичний дарунок – пісню, яка надзвичайно популярна в її країні та зарядила усіх гарним настроєм і позитивом на весь день.
 
Усі народи різні, але усі шанують свій національний одяг, саме він є тією культурно-історична спадщиною, котра і відрізняє нас один від одногою.
Фотозвіт: